
SUPĂ DELICIOASĂ DE DOVLEAC- AFLĂ BENEFICIILE…

O supă delicioasă din dovleac cu fenicul, la care adaug curcumă și lapte de cocos.
Dovleacul este delicios. Este toamnă și găsim dovleci peste tot. Este practic anotimpul acestei legume. Beneficiile cele mai importante ale consumului de dovleac sunt reprezentate de faptul că acesta are un conținut scăzut de calorii, este extrem de parfumat și dulce, și reprezintă desertul ideal pentru noi toți, de la mic la mare, inclusiv pentru persoanele care sunt predispuse la diabet sau pentru acelea la care deja este instalat diabetul. Dacă adăugați dovleac într-un preparat, practic nu mai aveți nevoie de aproape nici o altă legumă care se îndulcească acea mâncare. Dovleacul previne constipația prin conținutul crescut de fibre, previne hipertensiunea, întărește sistemul imunitar, întărește acuitatea vizuală datorită betacarotenului care se transformă în organism, în vitamina A. Previne apariția cataractei. Ține colesterolul în limite normale.
Am ales să omagiez, azi, aici, această legumă pentru că, din păcate, în România beneficiile dovleacului nu sunt atât de cunoscute și, de aceea, nu este foarte utilizat în alimentația zilnică.
Iată rețeta mea care utilizează un dovleac de mărime medie, pe care îl spăl bine, îl tai, îi scot semințele și îl porționez în cubulețe de aproximativ 2/2/2 cm. Fac același lucru cu o rădăcină de fenicul a cărei aromă, eu personal, o ador. Feniculul îl tai mai mărunt pentru că fierbe puțin mai greu decât dovleacul. Adaug 750 -1000 ml de apă și pun la fiert. Se poate adăuga în loc de apă, supă de legume/carne dacă se dorește un gust mai robust. Dovleacul se fierbe în aproximativ 20-25 de minute. Adaug la fiert o linguriță cu vârf de curcumă. Când sunt gata fierte, strecor legumele și le bag în blender cu puțin din lichidul de fierbere. Se obține astfel o pastă pe care o transfer într-o oală și adaug din supa rezultată prin fierberea legumelor, până obțin consistența dorită. Adaug sare și piper după gust, câte un vârf de cuțit de cuișoare, nucușoară și scorțișoară, și jumătate de conservă de lapte de cocos concentrat. Amestec bine.
Servesc porția de supă cu o lingură de ulei de măsline deasupra, opțional și una de smântână, cu semințe de bostan sărate și coapte în prealabil, și cu grisine cu susan! Enjoy!

Leave a Comment