
SNACK-UL URBAN PENTRU COPIII NOȘTRI

Pachețelul pentru școală conține mereu produse de panificație. Snack urban, după cum îl știe lumea de la oraș. Discutând despre pâine, despre care știm că este adesea gustarea preferată a celor mici, probabil că multe mame se vor duce cu gândul la odraslele lor, la fel cum am făcut și eu. Și, știu, sunt multe pericole în mâncare și oricât de mult v-ați strădui să le oferiți o bază alimentară perfectă, sănătoasă și naturală, vor fi și zile mai complicate, mai agitate, mai cu mofturi sau cu puțin timp la dispoziție. Dar și atunci există un truc simplu cu care nu aveți cum să greșiți. Scenariul cel mai des întâlnit este lipsa timpului pentru a găti ceva și astfel se ajunge la plasarea unei comenzi la cel mai apropiat fast-food.
Eu vă propun altceva în situații de excepție. Înlocuiți-i masa respectivă cu o felie de pâine sau biscuiți preparați din făină BIO, și un iaurt. E o gustare care poate fi chiar prânz, deoarce conține proteină de calitate I prin prezența iaurtului, și carbohidrați, pentru energie. Nu vă impacientați dacă nu este așa consistentă. Sau, atunci când timpul vă permite, faceți o cantitate mai mare de supă, ciorbă sau orice tip de mâncare gătita, porționați-o și băgați-o la congelare rapidă. În acest mod aveți oricând un plan B, care presupune să decongelați o porție de mâncare fără toxine. Acest prânz e o variantă mult mai sănătoasă decât mâncarea „proaspăt” preparată la cantina din colț. Da, poate un sandvici cu mezeluri ar fi fost mult mai apreciat de copilul dumneavoastră, dar un stil de viață sănătos este clădit pe multă trudă, și mai ales pe multă atenție și informare asupra alimentelor pe care le consumăm zilnic. Iar până la implementarea proiectului național, „masa caldă în școli” care ar trebui să fie și educațional deopotrivă, nu numai o simplă sursă de hrană, după modelul țărilor dezvoltate, responsabilitatea a ceea ce consumă zilnic copiii noștri ne revine nouă, părinților, în totalitate.
Idei de gustări cu timp de preparare sub 15 minute:
- Dovlecei trași la tigaie în câțiva stropi de ulei de măsline, cu cimbru și parmezan ras;
- Omletă dintr-un ou cu puțină telemea BIO, ardei capia și mărar, în care mai puteți adăuga o felie de pâine de casă înmuiată în lapte, ruptă în bucați, toate călite într-o tigaie cu puțin unt;
- Musaca din felii de roșie și vânătă, strat de mozarella sau brânză feta, oregano și ulei de măsline, dată la cuptor cca 10 minute, la o temperatură de 180°C;
- Spanac baby cu un morcov ras mărunt, călit în unt timp de 5-7 minute;
- Mușchiuleț de pui (fâșii) cu ardei roșu si morcovi rași, călit în puțin unt timp de 10 minute.
- File de pește la tigaie cu puțin unt sau ulei de măsline, roșii cherry sfărâmate și 2-3 măsline mărunțite.

Lasă un Comentariu