
PĂTRUNJELUL ȘI BENEFICIILE LUI MIRACULOASE. TOTUȘI EXISTĂ UN MIC PERICOL ASCUNS…

O legătură de pătrunjel verde, un castravete de grădină, o lămâie decojită, 250 ml apă, opțional 1 linguriță de miere… Toate acestea trebuie băgate într-un blender și consumate zilnic, după micul dejun. ACESTA ESTE CEL MAI BUN REMEDIU NATURAL ÎMPOTRIVA TRANSPIRAȚIEI ÎN EXCES. Vă invit să-l încercați dacă vă confuntați cu această problemă în perioada sezonului cald, și nu numai.
Bogat în antioxidanți și substanțe nutritive precum vitaminele A, K și C, pătrunjelul poate îmbunătăți nivelul glicemiei și poate sprijini sănătatea inimii, a rinichilor și a oaselor. Vitamina A este un nutrient esențial care joacă un rol cheie în imunitatea și sănătatea ochilor. În plus, este importantă pentru piele și poate ameliora afecțiunile acesteia cum ar fi acneea. Pătrunjelul este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina K, un nutrient care susține sănătatea oaselor și a inimii. Vitamina K este esențială și pentru coagularea corectă a sângelui putând ajuta la prevenirea sângerărilor excesive.
În plus, pătrunjelul este plin de vitamina C, un nutrient care îmbunătățește activitatea inimii și este vital pentru sistemul imunitar. Pătrunjelul este bogat în nitrați care ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin și scade tensiunea arterială ridicată. Cercetările arată că alimentele bogate în nitrați, cum este și pătrunjelul, pot ajuta la menținerea în parametrii normali a tensiunii arteriale. În plus, pătrunjelul poate ajuta să menținem rinichii sănătoși prin reducerea tensiunii arteriale crescute, un factor major de risc pentru bolile renale. Vitamina C acționează și ca un puternic antioxidant, protejând celulele de daunele provocate de moleculele instabile numite radicali liberi. De asemenea, pătrunjelul s-a dovedit a avea proprietăți antiinflamatorii datorită antioxidanților săi, inclusiv flavonoizi, carotenoizi și vitamina C.
Mai mult, pătrunjelul este o sursă valoroasă de magneziu, potasiu, folat, fier și calciu.
Un studiu efectuat la șobolani cu pietre la rinichi a constatat că la cei “tratați” cu pătrunjel a scăzut excreția urinară de calciu și proteine, iar pH urinar era mai crescut comparativ cu un grup de control. Proprietățile antiinflamatorii ale pătrunjelului, împreună cu capacitatea sa de a regla pH-ul urinar și de a reduce tensiunea arterială, pot ajuta la menținerea rinichilor sănătoși și reduc riscul de pietre la rinichi, cu excepția calculilor formați din oxalați. Rețineți, vă rog, că pătrunjelul are un conținut relativ ridicat în oxalați – compuși care pot crește riscul de calculi renali.
De aceea SECRETUL ESTE CA ÎNTOTDEAUNA SĂ CONSUMAȚI PĂTRUNJEL CU LĂMÂIE. Acidul citric din lămâie ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi în două moduri:
-prin combinație cu calciu prezent în urină, acidul citric reduce riscul de formare a calculilor;
-prin combinație cu cristalele de oxalat de calciu, acidul citric previne formarea si creșterea acestora în volum.

Leave a Comment