
8 CELE MAI EFICIENTE ALIMENTE CARE COMBAT HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ

Eu sunt hipotensivă. Și toată viața mea am consumat cafea ca să pot să am tensiunea arterială sistolică de măcar 100 mm coloană de Hg. Dar am avut și am în jurul meu persoane hipertensive și am văzut cu ochii mei reglarea TA din alimentație și din remedii naturiste care chiar funcționează. Așa că nu vă vând gogoși…
Iată opt cele mai eficiente tipuri de alimente care combat hipertensiunea arterială:
1. Citricele, și în primul rând sucul de portocale și grapefruit, prin abundența de acid citric pe care le conțin, aceste fructe contribuie la scăderea hipertensiunii arteriale. De altfel este indicat ca în cazul în care există medicație anti hipertensivă, consumul de suc de grapefruit să fie moderat și medicul curant să fie anunțat.
2. Peștele gras de tip somon sau cod, datorită conținutului crescut de omega 3, contribuie la scăderea hipertensiunii arteriale.
3. Semințele de dovleac și fistic…Acestea conțin magneziu, potasiu și arginină – un aminoacid esențial pentru obținerea oxidului nitric care relaxează vasele sanguine și scade tensiunea arterială.
4. Fasolea conține la rândul ei fibre, magneziu și potasiu, toate acestea contribuind la scăderea tensiunii arteriale; s-au făcut nenumărate studii care arată că un consum de fasole pe o perioadă determinată a dus la scăderea tensiunii arteriale chiar dacă era vorba de o persoană hipertensivă sau normotensivă.
5. Fructele de pădure conțin foarte mulți antioxidanți și antocianine cu rol de a crește nivelul de oxid nitric ce relaxează musculatura vasculară și scade presiunea în vasele sanguine
6. Morcovi consumați cruzi sunt bogați în compuși fenolici care relaxează musculatura vaselor arteriale.
7. Roșiile conțin licopen care este asociat cu scăderea tensiunii arteriale dar și cu protecția împotriva oricăror boli cardiace.
8. Spanacul și broccoli, la fel și tulpina de țelină, sunt bogate în antioxidanți care scad tensiunea arterială prin relaxarea musculaturii vaselor arteriale.

Leave a Comment