Vrei sa faci o programare? Carezone iti pune la dispozitie un formular de contact sau numarul de telefon: 0754.338.757

Corporale

Tehnici de crestere a vascularizatiei la nivelul pielii Tehnici de reducere a staturilor de grasime de depozit Tehnici de peeling – gomaj corporal Tehnici de impachetare
masaj manual dieta masajul cu produse abrazive fesi elastice
endermologia exercitiul fizic sauna patura electrica
sauna lipoaspiratia endermologia termocuverta
baia turceasca lipowash creme cu efect de stimulare a transpiratiei minisauna
expunerea la undele radiofrecventei sau infrarosii expunerea la undele radiofrecventei sau infrarosii pantaloni de neopren
mezoterapia mezoterapia
aplicatii ventuze endermologia
ultrasunete thermage
substante revulsive abdominoplastia

 

Tehnici de detoxifiere Tehnici de stimulare a formarii de colagen Tehnici de stimulare a penetrarii prin piele Tehnici de eliminare a apei din tesuturi
sauna masaj manual ultrasunetele drenajul limfatic manual
hidrocolonoterapia endermologia infrarosii, UV, radiofrecventa endermologia
dieta expunerea la undele radiofrecventei sau infrarosii substantele revulsive presoterapia
aplicatii ventuze dieta tehnicile de peeling – gomaj contentia elastica
creme cu efect de stimulare a transpiratiei mezoterapia mezoterapia diuretice
drenaj limfatic manual thermage electrostimularea exercitiile fizice
aplicatii ventuze sauna
aplicatii ventuze
frigoterapia

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Miscarea este foarte importanta pentru mentinerea starii de sanatate. Exercitiile aerobice cresc oxigenarea tesuturilor influentand in mare masura procesele de detoxifiere tisulara. Exercitiile fizice intervin in terapia anticelulitica prin doua
mecanisme importante si anume:

 1. Tonifierea musculara cu cresterea concomitenta a consumului energetic adipos. Astfel depozitele adipoase scad. Arderile tesutului gras incep sa fie activate abia dupa 20 de minute de efort fizic, dupa ce mai intai au fost epuizare rezervele glicogenice musculare. De aceea este atat de important ca atunci cand efectuam miscare in aer liber, durata acesteia sa fie nu mai mica de o ora pentru a fi eficienta cu adevarat.
 2. Oxigenarea si detoxifierea tesuturilor sunt amplificate in timpul efortului fizic. Lichidul sudoral este un amestec de apa si produsi toxici care sunt astfel eliminati din organism.

Dezideratul programului de exercitii fizice anticelulitice nu poate fi confundat cu alte tipuri de programe. Nu se doreste in nici un caz ca tonifierea musculara sa atinga proportii atat de mari incat volumul initial ocupat de grasime sa fie preluat de masa musculara. Cresterea intensa a maselor musculare constituie subiectul unei alte specialitati si de aceea nu ne vom ocupa de acest aspect.

Din explicatiile fiziopatologice rezulta ca asocierea cresterilor nivelelor hormonale estrogenice concomitent cu hormonii stresului se constituie intr-unul dintre cei mai importanti factori favorizanti ai aparitiei si intretinerii celulitei. De aceea este important sa dozam corespunzator nivelul de stress fizic inerent efectuarii programelor sportive.

In ceea ce priveste efortul indicat strict pentru combaterea celulitei, programul trebuie sa cuprinda o suita de exercitii fizice usoare, care nu presupune de regula folosirea excesiva a aparatelor de fitness, si care constau in mers pe jos, mers pe bicicleta, dans, asa numitul “aerobic”, adica miscarea ritmica si repetata care se face de obicei pe muzica si care combina elemente extrem de variate de exercitii, cu durata de obicei de o ora. Aceste ore de aerobic nu sunt de regula foarte solicitante, solicitarea depinde si de gradul de antrenament al subiectului.

Gimnastica de intretinere este de asemenea bine venita mai ales ca se poate practica si in intimitatea caminului dvs. fara sa depindeti in acest fel de programul fix de antrenament al salilor de sport. Cateva propuneri in acest sens puteti gasi in cele ce urmeaza.

Exercitii pentru musculatura abdominala

 1. decubit dorsal (culcat pe spate).Bratele intinse pe langa corp cu palmele sprijinite pe podea, membrele inferioare intinse: ridicarea membrelor inferioare perfect intinse, la o inaltime de aproximativ 30 cm. Se departeaza picioarele apoi se apropie si se revine pe sol, lent, in pozitia initiala. 2-3 serii de cate 8-10 repetari.
 2. decubit dorsal. Bratele pe langa corp si picioarele intinse inainte. Se aduc picioarele intinse la verticala prin flectarea genunchilor, si din pozitia verticala, membrele inferioare se lasa catre sol aproximativ 30º de la verticala, apoi se revine. 2-3 serii de cate 6-8 repetari.
 3. decubit dorsal. Bratele pe langa corp si picioarele intinse. Ridicarea trunchiului superior (numai omoplatii) de pe sol si revenire cu inspiratie. Se poate face cu sprijin la nivelul picioarelor, cu genunchii intinsi sau indoiti. 2-3 serii de cate 8 repetari.
 4. decubit lateral (culcat pe o parte). Cu bratul situat pe sol, intins sub cap, mana cealalta pe sold. Din aceasta pozitie, ridicarea membrului inferior (abductia membrului inferior) cu genunchiul intins si inspiratie, apoi revenire cu expiratie. 2-3 serii de cate 6-8 repetari. Apoi se reia miscarea si pe partea opusa.
 5. decubit lateral. Cu sprijin la nivelul picioarelor si genunchii intinsi, mainile la ceafa, ridicari laterale ale trunchiului facand un unghi de aproximativ 30º cu solul. Se pot face 3-4 serii de cate 8-10 repetari. In continuare se executa acelasi exercitiu din culcat pe partea opusa.
 6. decubit dorsal. Cu bratele pe langa corp, palmele sprijinite pe podea: ridicarea picioarelor la verticala si din aceasta pozitie – “bicicleta”, piciorul perfect intins la terminarea unei miscari ciclice. 3-4 serii de cate 8-10 repetari.
 7. sezand pe sol cu picioarele intinse inainte. Bratele pe langa corp, palmele pe podea: trecere in pozitia sezand cu picioarele incrucisate, mainile sprijinite pe genunchi si apasarea genunchilor cu palmele de 2 ori, apoi revenire in pozitia de plecare. In timpul exercitiului spatele se mentine cat mai drept, iar capul imobil. Sederea corecta cu picioarele incrucisate presupune apropierea talpilor de sezut si departarea cat mai mare a genunchilor. Respiratia se face regulat pe tot parcursul exercitiului, care se repeta in 2-3 serii de cate 6-8 ori .
 8. decubit dorsal. Cu bratele pe langa corp: aducerea genunchilor la piept printr-o miscare rapida, urmata de intinderea picioarelor la verticala si coborarea lor lenta (cu genunchii perfect intinsi). 2 serii se cate 8 repetari. Inspiratia cu ridicarea genunchilor.

Exercitii de tonifiere musculara pentru membrele inferioare

 1. mersul pe varfuri si pe calcai, alternativ cate 10 pasi, se poate repeta de 5-6 ori.
 2. genuflexiuni pe varfuri, cu picioarele apropiate sau genuflexiuni pe fiecare picior cu pas inainte, inapoi sau lateral. Toate tipurile de genuflexiuni “modeleaza” forma genunchilor si a coapselor.
 3. din pozitie sezand pe sol, cu picioarele departate si genunchii intinsi se fac aplecari pe fiecare picior in parte incercand sa pastram pozitia spatelui cat mai drept. 2-3 serii de cate 10 repetari.
 4. din pozitie sezand pe sol cu picioarele departate si genunchii intinsi, aplecari in fata, intre membrele inferioare, incercand sa atingem solul cu pieptul. Mainile pot fi in sus, la ceafa sau sprijinite de sol. 3-4 serii de cate 8-10 repetari.
 5. din decubit lateral cu sprijin pe cot si mana cealalta pe sol in fata, la nivelul abdomenului, se fac forfecari laterale ale membrelor inferioare. Forfecarile se pot face in diverse planuri. 
 6. forfecari din decubit dorsal. Din pozitia culcat pe spate, cu bratele pe langa corp si palmele sprijinite pe sol, se ridica picioarele – perfect intinse din articulatia genunchilor – la o inaltime de circa 20 cm de sol. Se executa miscari de incrucisare si departare a picioarelor, in plan orizontal – stangul peste dreptul si dreptul peste stangul (genunchii perfect intinsi, iar musculatura contractata); dupa o scurta pauza de odihna cu picioarelor pe sol, se reia exercitiul. 2-3 serii de cate 8-10 repetari. Acest exercitiu se face in plan vertical. Subliniez necesitatea executarii miscarilor exclusiv din articulatia soldului, deschiderea “ foarfecelor” fiind de aproximativ 30 cm.
 7. din decubit lateral, pe o parte, cu sprijin pe cot, se ridica intr-o pozitie cat mai apropiata de verticala membrul inferior contralateral si, cu mana de pe aceeasi parte, se prinde calcaiul, genunchiul fiind perfect intins. Se aduce piciorul de la orizontala in pozitie verticala sprijinul ramanand doar pe sold si cot. 3-4 serii de cate 6-8 repetari. Apoi se face pe partea opusa.
 8. din decubit dorsal cu genunchii flectati si sprijin pe spate si talpi, se ridica sezutul cat mai sus posibil. 3-4 serii de cate 10 repetari. Exercitiul se poate face cu sprijin pe ambele talpi concomitent sau cu sprijin pe o talpa celalalt picior fiind ridicat catre verticala cu genunchiul intins.
 9. din decubit dorsal cu genunchii flectati si departati, se aduc genunchii catre interior, alternativ si apoi concomitent. 2 serii de cate 8 repetari pentru fiecare picior si 8 repetari cu genunchii in acelasi timp.
 10. din decubit ventral, “pe burta”, cu mainile intinse pe langa corp, extensia picioarelor si a trunchiului concomitent. 3 serii de cate 6-8 repetari.
 11. din sprijin pe genunchi si pe palme, extensia membrului inferior catre spate si in sus cu revenirea lui in flexie la piept. 2-3 serii de cate 10-15 repetari pentru ambele membre inferioare.
 12. din sprijin pe genunchi si pe palme se aduce un membru inferior la orizontala, spre spate, cu genunchiul perfect intins. De la nivelul orizontalei se fac ridicari catre verticala cu revenire si mentinere la orizontala. 3-4 serii de cate 10-15 repetari pentru fiecare picior.
 13. din sprijin pe genunchi si pe palme, avand coapsa ridicata la orizontala si spre spate si genunchiul flectat la 90º cu piciorul in sus, se repeta miscarile precedente, pastrand in permanenta unghiul de 90º dintre coapsa si gamba.
 14. exercitiile 11, 12, 13 se pot face si cu membrul inferior adus lateral la orizontala, cu genunchiul intins sau in flexie de 90º fata de coapsa.
 15. Exercitiile 6,7, 10,11,12,13,14 se pot face cu greutati suplimentare aplicate pe glezne, astfel incat eficienta lor sa fie cat mai mare.
 16. din sprijin pe genunchi departat. Cu varfurile picioarelor in interior, bratele usor indoite, palmele sprijinite pe solduri sau coapse. Din aceasta pozitie, inclinarea trunchiului inapoi, realizand miscarea numai din articulatiile genunchiilor. Umerii trebuie sa fie drepti, iar barbia usor trasa in piept. Inspiratia se face in timpul inclinarii. Numarul repetarilor: intre 6 si 8.
 17. din pozitia pe genunchi se fac “asezari” laterale pe solduri, alternativ pe fiecare parte. 2 serii de cate 8 repetari. Pentru persoanele cu coapse pline numarul repetarilor se poate dubla sau chiar tripla.
 18. din pozitia ortostatica (stand in picioare), se ridica unul dintre membrele inferioare la orizontala si se cauta un punct de sprijin pentru picior astfel incat genunchiul sa fie perfect intins. Se fac aplecari pe piciorul respectiv 2-3 serii de cate 8 repetari. Se reia exercitiul si din lateral apoi si pentru piciorul celalalt.
 19. din pozitia descrisa la exercitiul 17 se fac aplecari ale corpului pe piciorul care se sprijina la sol. Acelasi numar de repetari.
 20. din pozitia sezand calare pe scaun, cu fata la spatar, ridicarea picioarelor. Din aceasta pozitie (asemanatoare cu cea a calaretului pe cal) coatele lipite de trunchi, mainile sprijinite pe spatar, talpile pe sol, pentru a sustine greutatea corpului, se executa o intindere energica (din articulatia genunchilor) a picioarelor departate lateral pana la orizontala, in acelasi timp pentru ambele picioare. Exercitiul poate fi repetat  de 20-30 de ori.
 21. din pozitia ortostatica, se prinde intre glezne o minge mica din cauciuc si se preseaza cu putere. Numarand pana la 4, mingea este presata uniform si egal cu ambele glezne; pe timpul 5 se intrerupe apasarea. Numarul de repetari variaza intre 10 si 20 de ori.
 22. din pozitia ortostatica cu picioarele usor departate, talpile paralele, apropierea talpilor. Exercitiul se efectueaza tragand concomitent ambele talpi catre interior. Desi este foarte dificil, el contribuie in mare masura la intarirea musculaturii interioare a coapsei si, implicit, la disparitia acestui spatiu inestetic. Pentru atenuarea gradului de dificultate, se recomanda executarea exercitiului pe un parchet bine lustruit, folosindu-se pantofi cu talpa alunecoasa (papuci de gimnastica). Concomitent cu cresterea numarul de repetari – 10 pana la 40 de ori – se va mari si distanta dintre talpi.

Exercitii pentru persoanele cu coapsele prea pline

Inca de la bun inceput trebuie sa subliniez ca este mult mai usor sa te ingrasi decat sa slabesti. Totusi slabirea este realizabila, cu conditia sa se execute sistematic un numar mereu mai mare de repetari. Evident, rezultatul nu este vizibil dupa o saptamana ci dupa aproximativ 3 – 4 saptamani, se recomanda perseverenta si rabdare.

 1. pedalarea. In esenta, exercitul este similar cu mersul pe bicicleta, se executa miscari circulare cu ajutorul picioarelor din pozitia culcat pe spate. Maniera de executie este total diferita, miscarea fiind destinata articulatiei soldului deci se face fara rezistenta. In timpul exercitiului musculatura picioarelor trebuie sa fie cat mai relaxata iar ritmul executiei foarte rapid. Initial se executa 40 de miscari, al caror numar creste progresiv atingand cifra de 150. La un asemenea numar de repetari este necesara intercalarea a doua pauze de odihna de 30 sec.
 2. forfecarea. Din pozitia culcat pe spate se executa ridicarea picioarelor la verticala cu genunchi usor indoiti si musculatura cat mai relaxata. In continuare se executa rapid printr-o miscare resimtita in articulatia soldului incrucisarea piciorului stang peste dreptul si invers. Numarul repetarilor este 150 cu 2 pauze de 30 de sec.Observatie: pentru a reduce proportile coapselor trebuie evitate exercitiile de dezvoltare a acestora in primul rand ghemuirile, extensiile si contractiile individuale pe grupe de muschi efectuate la aparate. In aceeasi ordine de idei este recomand masajul.

Exercitii pentru persoanele cu solduri prea pline

 1. balansarea picioarelor. In pozitie ortostatica, in proximitatea unui scaun cu spatar, mana stanga se sprijina de spatarul scaunului. Se ridica piciorul drept si se aduce pe deasupra spatarului, se mentine o fractiune de secunda deasupra si apoi se revine in pozitie initiala. 2-3 serii de cate 10 repetari pentru fiecare membru inferior. Important este sa se urmareasca regularitatea miscarilor respiratorii. In ceea ce priveste exercitiul propriu-zis, rasucirea bazinului se face energic, imprimand in acelasi timp o amplitudine maxima miscarii de balansare a piciorului.
 2. exercitiu pentru coapse. Sezand pe sol, cu genunchii indoiti, talpile cat mai apropiate de sezut, palmele sprijinite inapoi pe sol. Din aceasta pozitie ambii genunchi se duc lateral spre stanga si spre dreapta, alternativ, pana la atingerea soldului. Se repeta de 10 – 20 de ori in ambele directii.
 3. asezari succesive pe solduri; din pozitia in genunchi se fac asezari laterale pe solduri, alternative, cu revenire la pozitia initiala. Mainile la ceafa sau intinse in fata. 2-3 serii de cate 8 repetari.
 4. exercitii de tarare. Sezand pe sol, cu picioarele intinse, bratele inainte la orizontala, capul sus picioarele in extensie. Din aceasta pozitie deplasarea inainte prin tarare alternativa pe fese, miscarea se executa din bazin.
 5. forfecare laterala din decubit lateral. 2-3 serii de cate 10-15 forfecari pentru fiecare parte.
 6. ridicarea bazinului. Culcat pe spate cu bratele pe langa corp, palmele cat mai apropiate de bazin, membrele inferioare intinse inainte. La timpul 1 indoirea picioarelor, astfel incat bazinul si coapsele sa formeze un unghi ascutit, la timpul 2, ridicarea bazinului, sprijinul facandu-sa pe omoplati si pe calcaie, muschii fesieri foarte contractati, pozitia bratelor neschimbata. La timpul 3 coborarea bazinului pe sol, revenind la pozitia culcat pe spate si  la timpul 4 intinderea picioarelor. Se va urmari atent respiratia, exercitiul se va repeta de 10 – 15 ori. Varianta dificila: culcat pe spate, picioarele intinse, calcaiele sprijinite pe un scaun, bratele pe langa corp cu palmele sprijinite pe sol. La timpul 1 impingerea bazinului in sus si contractarea musculaturii fesiere, in asa fel incat sprijinul sa se realizeze numai pe omoplati si calcaie. La timpul 2 mentinerea pozitiei, la timpul 3 coborarea bazinului, in culcat pe spate, la timpul 4 pauza. Exercitiul se repeta de 10-15 ori.
 7. extensii” dorsale. Culcat in decubit ventral, capul in extensie, barbia sprijinita pe sol, bratele intinse inainte in prelungirea trunchiului, cu pumnii stransi. Pe timpul 1, ridicarea bratelor cu pumnii inchisi (coatele intinse) si a piciorului drept, intins din articulatia genunchiului. In acest moment se inspira. La 2 – coborarea bratelor si piciorului pe sol – concomitent cu efectuarea expiratiei. La 3 – ridicarea bratelor si a piciorului stang – inspiratie. Exercitiul se repeta de 5 – 10 ori, tinand seama ca, in timpul executiei, barbia sa fie sprijinita pe sol. Dupa cateva zile, se poate incerca efectuarea miscarii concomitent cu ambele picioare (exercitiul contribuie la dezvoltarea musculaturii fesiere).

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Limfodrenajul manual

Terapia complementara a celulitei prevede in mod obligatoriu limfodrenajul, care trebuie facut usor, netraumatizant si care duce la o imbunatatire a homeostaziei metabolice tisulare.

Limfodrenajul manual este una din abordarile terapeutice cele mai importante ale mentinerii sanatatii si frumusetii. Aceste tehnici de masaj au rolul de a impinge limfa din periferie catre marile ducte colectoare pentru ca excesul de lichide sa fie eliminat.

Odata cu introducerea endermologiei a fost posibila executarea limfodrenajului mecanizat, drenajul limfatic manual trecand in plan secund. In prezent doar in centrele de estetica corporala care nu sunt utilate cu aceasta aparatura, se mai practica drenajul limfatic manual. Beneficiile sunt maxime in dezintoxicarea limfatica si stimularea tesutului conjunctiv.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Reprezinta curatirea profunda a tegumentului utilizand creme speciale si/sau bureti abrazivi. Tehnica presupune aplicarea in prealabil pe toate suprafata pielii a cremelor abrazive urmata de masarea intensa si prelungita astfel ca stratul de sebum impreuna cu celulele descuamative sunt indepartate progresiv.

Orice tehnica de peeling gomaj trebuie sa fie urmata obligatoriu de aplicarea unor creme active anticelulitice, hidratante, vitaminizante, hranitoare, etc, iar in final de o crema grasa pentru a reface filmul lipidic fiziologic al pielii. Orice principiu activ aplicat pe pielea astfel “curatata” are sanse mult mai mari de a patrunde adanc si a fi mai eficient.

De asemenea masajul care insoteste gomajul creste vascularizatia la nivelul pielii si acest lucru se constituie intr-un beneficiu net in cresterea penetrabilitatii diferitelor substante la nivelul tegumentului.

In general fazele unui tratament cosmetologic anticelulitic corect aplicat trebuie sa cuprinda urmatoarele etape:

 1. curatirea in profunzime, care poate fi totala (toata suprafata pielii) sau partiala si se poate face cu manusa sau buretele abraziv, crema abraziva, gel de dus cu adaos de particule abrazive sau chiar folosirea malaiului in amestec cu crema sau sapun lichid.
 2. aplicarea produselor de tratament care pot fi seruri speciale anticelulitice, creme, lotiuni, geluri, uleiuri, namoluri, argile, produse marine (alge), etc, toate acestea continand diferite combinatii de substante care cresc eliminarile de apa, cresc vascularizatia la nivelul pielii, determina accelerarea proceselor de lipoliza hipodermica, detoxifica si hidrateaza tegumentul. In general aceste substante trebuie sa stea in contact prelungit cu pielea de aceea este util  ca aplicarea lor sa se asocieze unei metode de impachetare/infasare, eventual si cu contentie elastica acolo unde este indicata.
 3. dupa indepartarea produselor de impachetare este foarte important sa aplicam pe piele o crema grasa sau uleiuri speciale cu rol in refacerea barierei lipidice fiziologice. In acest fel secretia de sebum este constant limitata.

In cazul in care dupa peeling-uri gomaj corporale repetate nu se aplica cremele cu rol de refacerea a filmului lipidic al pielii, aceasta va fi  stimulata sa produca sebum in exces si treptat aceste mecanisme se vor epuiza. Chiar si dupa dus sau baie la care s-au folosit produsele de curatare active care dizolva grasimile (toate tipurile de sapun, gel de dus, sampon, etc) este absolut esential sa folositi crema sau lotiunea de corp, care trebuie sa fie grasa,  tocmai pentru a preveni degresarea excesiva. In lipsa grasimilor sale benefice pielea pierde si apa, si apare astfel treptat, deshidratarea cronica.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Saunele uscate si umede (baile turcesti) dateaza din cele mai vechi timpuri si constituiau nu cu mult timp in urma singura metoda de relaxare si ingrijire corporala alaturi de masajele cu uleiuri aromatice.

Beneficiile unei saune sunt usor de imaginat, caldura uscata care se formeaza determina o transpiratie abundenta la nivelul corpului si eliminarea toxinelor si produsilor de metabolism in exces. Acest lucru antreneaza de asemenea diverse impuritati de la nivelul pielii producand o curatire eficienta. Vasodilatatia periferica produsa este unul dintre efectele pozitive principale, dilatarea puternica a intregului sistem circulator prevenind depunerile ateromatoase.

Alternanta caldura putenica- dus rece determina modificari bruste de calibru la nivelul sistemului arterial  si se constituie intr-o forma eficienta de “antrenament” al motilitatii vasculare.

Totodata climatul foarte uscat din aceste saune permite organismului sa suporte temperaturi de pana la 80°C fara sa apara leziuni de arsura, externe sau ale cailor respiratorii.

Saunele uscate sunt cele mai bune din punct de vedere al eficientei incalzirii. Eficienta unei aplicatii de crema anticelulitica este maxima dupa sauna.

Sauna umeda presupune creerea unei atmosfere de vapori de apa, a carei temperatura este mai redusa decat in cazul saunelor uscate dar cu eficienta mai mare in ceea ce priveste hidratarea pielii.

Baia turceasca sau sauna umeda este indicata celor cu tenul deshidratat iar sauna uscata celor cu tenul gras. Obligatoriu dupa aceea trebuie aplicata o crema cu proprietati anticelulitice, hidratante, hranitoare, de preferinta emulsie uleioasa, de tip apa in ulei.

Ambele tipuri de sauna sunt indicate in afectiunea celulitica, sauna uscata avand eficienta mai mare in formele de celulita asociate obezitatii.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Are rolul de a mentine pentru o perioada mai lunga, de pana la o ora, contactul cu substantele active folosite si de a potenta astfel efectul acestora.

Impachetarea se poate face la cald sau la rece.

Impachetarea corporale la cald

Impachetarea la cald presupune folosirea unor paturi electrice, termocuverte, minisaune, etc care au rolul de a creste si mentine temperatura la nivelul pielii mai ridicata pastrand vasodilatatia tegumentara activa pentru mai mult timp. Este potentata astfel absorbtia principiile active din substantele folosite  la impachetare.

Temperatura pana la care se practica incalzirea este de 39-40°C. Trebuie sa mentionez aici un aspect legat de minisaunele. In cazul celor partiale in care se introduc doar segmente ale corpului (doar abdomenul, sau doar coapsele) eficienta acestora este indoielnica.

In cazul minisaunelor in care este introdus corpul iar capul este lasat afara se adauga un pericol important. Incalzirea pana la 40°C sau chiar mai mult a corpului determina o crestere a vascularizatiei capilare din tegument, foarte importanta, care va determina migrarea sangelui in periferie in defavoarea circulatiei de la nivelul zonelor lasate in afara saunei, respectiv a capului.

Exista pericolul ca vascularizatia cerebrala sa fie insuficienta din aceste motive, cu risc de aparitie a accidentelor vasculare tranzitorii. Acest risc este cu atat mai mare cu cat introducerea in minisauna nu se face in decubit (pozitie culcata) ci pastrand pozitia elevata a capului, temperatura de incalzire in minisauna poate fi simtitor mai mare decat intr-o patura electrica si deci vasodilatatia periferica mult mai importanta.

Cele mai sigure sunt saunele totale, acele mici incaperi unde se produce prin diverse metode incalzirea atmosferei si in care intram in totalitate si chiar in compania mai multor persoane. De obicei este bine ca in aceste saune sa stam in pozitie sezand, pe o treapta cat mai apropiata de sol si sa evitam pozitia culcata. In acest mod evitam temperaturile extreme care de obicei se formeaza in zonele mai inalte ale saunei precum si fenomenele de vertij sau ameteala care pot apare datorita scaderii vascularizatiei sanguine la nivel cerebral in momentul cand ne ridicam sa iesim din sauna.

Impachetari corporale la rece

Impachetarea la rece presupune utilizarea in prealabil a unor substante cu caracter puternic revulsiv (dilata vasele periferice, efect similar cu caldura dar mult mai limitat, doar pe zona pe care se aplica produsul respectiv) si apoi aplicarea substantelor active anticelulitice diverse. Impachetarea se face de regula cu contentie elastica usoara sau moderata folosind mai multe fesi elastice si poate fi facuta integral sau doar partial pe segmentele afectate.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Endermologia este un procedeu fizical de reducere a celulitei prin utilizarea unei tehnici de masaj mecanizat, vacuumat. Aceasta tehnica a fost imaginata si dezvoltata in urma cu mai bine de 20 de ani, in Franta, de catre Louis-Paul Guitay (LPG®) unde a fost initial folosita pentru tratarea cicatricelor post combustionale care, astfel deveneau mai elastice si mai subtiri. Ulterior s-au observat efectele benefice pe care le are asupra celulitei si a inceput utilizarea ei inscopuri estetice.

Are in componenta un dispozitiv manual, alcatuit dintr-un orificiul terminal aspirativ al pompei aspiratoare si doua role care sunt mobile si care se “plimba” pe corp, mobilizand dispozitivul manual de pe o zona pe alta de tratament si producand un masaj intens si profund al tesutului in acelasi timp cu aspirarea secventiala sau continua a acestuia.

La nivel tisular aceasta tehnica produce o stimulare mecanica a fibrelor structurale si de conexiune din componenta tegumentului, care determina modificari benefice biochimice si de structura a acestora.

Mecanismele de actiune ale endermologiei-LPG sunt:

– actiune directa tisulara;

 • stimuleaza activitatea fibroblastilor care cresc sinteza de fibre structurale. Calitatea fibrelor structurale si de conexiune, elasticitatea, plasticitatea si rezistenta acestora depinde in foarte mare masura de activitatea fibroblastilor. Studiile experimentale efectuate la porcine a caror piele este cel mai apropiata ca structura cu cea umana, au arata ca dupa tratamentul endermologic continutul tegumentului in fibre de colagen creste cu 27-130%, functie de varsta acestora si de localizarea ariilor tratate.
 • are efecte benefice asupra fenomenelor de lipoliza la nivelul adipocitelor, adica de folosire a grasimii din adipocit ca sursa de energie pentru nevoile curente ale organismului si deci micsorarea depozitelor adipoase per total. Mecanismul principal prin care produce aceste influente este acela de crestere a cantitatii de sange care perfuzeaza structurile tegumentare. Adipocitele au conexiuni cu fibre nervoase neurovegetative care regleaza activitatea lipolitica. Betablocantele inhiba activitatea lipolitica adica favorizeaza cresterea in volum a adipocitului cu acumulare consecutiva de grasime.
 • dupa doar 15 sedinte de endermologie se observa o intinerire a pielii. Din punct de vedere histologic acest lucru se traduce in reorganizarea dermului cu cresterea cantitatii de colagen, epidermul se tonifica si-si creste grosimea devenind mai elastic si mai rezistent.

– actiune asupra circulatiei sanguine si limfatice;

 • circulatia sanguina este accentuata dupa fiecare sedinta de endermologie. Perfuzia sanguina creste de 4-5 ori si dureaza mai mult de 6 ore dupa fiecare sedinta.
 • intoarcerea venoasa este si aceasta accentuata dupa fiecare sedinta de endermologie, de 2-3 ori si dureaza cca 6 ore.
 • circulatia limfatica este accelerata de 3 ori si dureaza 3 ore dupa fiecare sedinta de endermologie.

– actiune neuro-senzoriala.

Miscarile corpului si a fiecarui segment in parte sunt coordonate in functie de informatiile culese dereceptorii senzoriali specifici care se gasesc la nivelul pielii. Stimularea repetata a acestora va determina in timp cresterea gradului de acuratete a informatiilor percepute si transmise centrilor nervosi imbunatatind coordonarea miscarilor si a senzatiilor.

Tratamentul propriu-zis trebuie sa contina 10-20 de sedinte de endermologie. O sedinta dureaza 35-45 de minute iar frecventa acestora, cel putin la inceputul tratamentului, trebuie sa fie de 2-3 pe saptamana.

Fiecare sedinta trebuie sa se compuna din doua parti esentiale si anume:

 • masajul intregului corp sau asa-zisul “masaj de incalzire”,
 • masajul terapeutic propriu-zis, axat pe zonele cu probleme.

Aceste doua secventa ale fiecarei sedinta de endermologie pot fi distincte sau se pot interpatrunde.

Masajul de incalzire se efectueaza pe tot corpul, consta in aplicarea catorva tehnici usoare de endermologie cu rol de stimulare medie a circulatiei sanguine si limfatice. Este incorect sa se aplice masajul endermologic doar pe anumite zone ale corpului. Stimularea circulatorie trebuie sa fie totala astfel incat activarea sanguina cu rol de hranire, oxigenare si depurare sa fie integrala.

Masajul terapeutic propriu-zis cuprinde manevre speciale cu rol de modelare si redistributie. Intr-o sedinta de tratament trebuie tratata doar o zona cu probleme (coapse, fese, abdomen, etc).

Daca avem de-a face cu o celulita mai extinsa atunci avem 2 variante la indemana:

 1. fie crestem durata sedintei de tratament dar nu mai mult de 45 de minute si incercam sa acoperim doua zone cu probleme.
 2. fie indicam clientei noastre 3 sedinte pe saptamana, numarul maxim total de sedinte (20), alternand totodata zonele de tratat, astfel incat sa obtinem maximum de randament.

Programul de tratament de maxim 20 de sedinte trebuie urmat de sedintele lunare de intretinere “a la long”.

Centrele de tratament care au deja experienta va pot pune la dispozitie programe complexe de remodelare. Experienta este importanta si in acest domeniu, la fel ca in oricare altul; tehnica ca atare are limitele ei dar jongland cu frecventa si durata sedintelor de tratament, precum si cu celelalte programe disponibile incorporate de obicei in acelasi aparat cum ar fi programul impotriva pielii cazute, a adipozitatilor localizate, de drenaj limfatic, de masaj de relaxare sau de tonifiere, putem obtine rezultate foarte bune. Endermologia in mainele unui terapeut experimentat are o valoare de necontestat in lupta impotriva celulitei.

Alte utilizari ale endermologiei:

 • este unica metoda de “fitness al pielii”, o metoda foarte eficienta de stimulare a elasticitatii pielii. Exista un protocol special destinat pielii cazute, sedintele de tratament nu sunt la fel de frecvente ca cele pentru celulita iar tratamentul trebuie sa fie sustinut si de lunga durata, de ordinul anilor.
 • drenaj limfatic eficient, practic drenajul limfatic endermologic a inlocuit aproape definitiv vechile metode de drenaj limfatic manual.
 • lifting facial nechirurgical, precum si modelarea zonelor cu adipozitate in exces sau cu piele cazuta de la nivelul fetei si a gatului.
 • modelarea cicatricilor imature. In general cicatricile prezinta in evolutia lor o faza activa, in care procesele de organizare a cicatricii sunt active, dureaza in general 6-12 luni, uneori poate dura chiar mai mult de 2 ani. In acesata faza evolutiva cicatricile sunt de culoare rosiatica si-si modifica consistenta, volumul, dimensiunile si structura permanent. Este momentul ideal de a interveni prin mijloace specifice fizico-chimice si a “modela” cat mai frumos o cicatrice. A doua faza evolutiva este inactiva si debuteaza o data cu inhibarea proceselor de remaniere cicatriceala. Este faza matura a cicatricilor, acestea capata culoarea albicioasa definitiva, dimensiunile, consistenta si celelalte caracteristici se definitiveaza si ele. In aceasta faza nu se mai poate interveni activ asupra cicatricilor.
 • masajul endermologic asociat lipoaspiratiei, este extrem de eficient, endermologia contribuind din plin la obtinerea unor rezultate net superioare. Sedintele de masaj se adreseaza strict zonelor lipoaspirate, tratamentul poate incepe la 2 saptamani post operator, se efectueaza doar de catre personal medical bine antrenat in acest sens. Edemele si echimozele (vanataile) inerente unei astfel de interventii dispar mult mai repede, iar uniformitatea rezulatelor finale este mult imbunatatita.
 • endermologia mai poate fi folosita si pentru a preveni sau trata contractura capsulara care se poate asocia interventiilor de implant mamar. Este util ca orice pacienta care a avut o interventie de marire de sani cu implanturi mamare sa urmeze imediat postoperator, o suita de sedinte de masaj endermologic anti contractura capsulara,  cu rol preventiv.

Rezultatele bune nu sunt date numai de aparatura ci si de corecta lor utilizare, calitatea trainingului personalului fiind de importanta majora. Este cu siguranţa necesar un diagnostic clinic precis pentru cea mai buna abordare terapeutica in orice patologie. Pentru acest lucru este util sa consultati un medic.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Masajul este o arta. Inseamna de fapt stabilirea unui “feeling” intre mana celui care lucreaza si tesuturile pacientului, care nu trebuie sa fie manipulate cu violenta sau traumatizate, ci stimulate si relaxate.

Un masaj bine facut trebuie sa relaxeze corpul si mintea, sa creasca temperatura locala prin activarea microcirculatiei, sa favorizeze schimburile intercelulare, sa elimine excesul de lichide acumulate si sa detoxifice tesuturile. In anumite cazuri trebuie si sa tonifice sistemul fascio-muscular si sa reechilibreze functionalitatea ligamentelor. Masajul intregului corp trebuie intotdeauna facut astfel incat sa aiba un efect sedativ si in acelasi timp sa produca in mod reflex o actiune benefica asupra tuturor functiilor organismului. Nu trebuie sa provoace congestia regiunilor masate si nici  afectarea tesuturilor din planurile profunde, trebuie sa fie personalizat usor si inteligent facut pentru a favoriza imbunatatirea estetica a celulitei fara a produce leziuni tisulare.

Masajul manual anticelulitic

Masajul manual anticelulitic este supus tuturor regulilor masajului clasic “suedez” doar ca manevrele sunt mai intense si mai rapide astfel incat sa se obtina o activare si mai mare a vascularizatiei la nivelul pielii. Cele mai bune produse de masaj sunt uleiurile naturale aromatice dar in cazul in care se doreste limitarea celulitei atunci se pot folosi pentru masaj creme anticelulitice mai grase sau uleiuri de masaj imbogatite cu substante anticelulitice. Masajul poate viza doar zonele afectate sau poate fi total. Succesiunea baie fierbinte sau sauna – peeling-gomaj corporal – masaj cu creme anticelulitice – impachetare, respecta intru totul regulile tratamentului anticelulitic ideal si pare sa dea cele mai bune rezultate.

Alt atribut al masajului este reprezentat de posibilitatea de asociere cu manevre de reflexoterapie, presopunctura, shiatsu, etc, precum si hranirea si hidratarea pielii.

Masajul Shiatsu

Masajul SHIATSU, care actioneaza asupra punctelor de acupunctura, se dovedeste extrem de benefic pentru recuperarea psiho-fizica,  Acest masaj cere insa un stil de viata tipic oriental, sau cel putin a unui mod de viata cat mai apropiat de acesta. Adesea am vazut pacienti care dupa un masaj shiatsu completat de o detoxifiere externa si interna au mancat cartofi prajiti si hamburgeri.

Orice persoana cu o stare acceptabila de sanatate poate face masaj. Contraindicatie o au persoanele cu afectiuni cronice ale pielii, bolile infectocontagioase, boli grave cardiace, renale, pulmonare, etc.

A sti sa faci masaj este o arta, si mai ales o stiinta, motiv pentru care masajul trebuie efectuat de persoane serioase, pregatite si competente. Se combina in mod armonios cu aromaterapia.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Reflexoterapia are un rol important in complexul terapiilor de remodelare corporala. Reflexoterapia reprezinta masajul zonelor reflexogene ale corpului pentru a determina reechilibrarea functionalitatii aparatelor si sistemelor sale.

Corpul uman prezinta mai multe zone reflexogene, zone in care pot fi accesate practic toate aparatele si sistemele organismului. Fiecare are reprezentatie nervoasa in aceste arii astfel ca stimularea punctelor corespunzatoare fiecarui aparat sau sistem organic va determina raspuns reflex din partea acestuia. Cele mai importante zone reflexogene sunt palmele si talpile, secundare sunt pavilioanele auriculare si zona interna a nasului.

Prin aplicarea reflexoterapiei putem obtine relaxarea profunda si totala a organismului, inhibarea centrilor foamei cu scaderea consecutiva a consumului de alimente, reechilibrarea metabolica, hormonala si a ritmului somn-veghe disparand astfel insomniile. De asemenea reflexoterapia poate potenta eliminarea de toxine si de apa din tesuturi si are efecte benefice in obtinerea unei stari generale de bine. Reflexoterapia poate “diagnostica” tulburari minime in functionalitatea unor sisteme sau organe atragand astfel atentia asupra necesitatii prezentarii la medic pentru aceste tipuri de patologii.

Reflexoterapia nu este o metoda de tratament in sine, ci doar un adjuvant si o foarte utila metoda de prevenire a instalarii diferilor boli. Este practicata de persoane calificate si antrenate in acest sens. Sunt necesare cure de cate 12-20 de sedinte, zilnic sau cu o frecventa de cel putin 3 ori pe saptamana, sedinte care in general dureaza 30-50 min.

Dupa primele sedinte de tratament afectiunile existente se exacerbeaza, adica insomniile devin si mai suparatoare, senzatia de foame este foarte puternic, etc. Dupa 5-6 sedinte incep sa se simta primele efecte pozitive, efecte care se stabilizeaza si devin permanente la sfarsitul terapiei. Curele de tratament se pot repeta de 2 ori pe an.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Aromaterapia reprezinta inhalarea, ingestia sau aplicarea pe piele a unor arome cu efecte dintre cele mai diverse care pot fi relaxante, purificatoare, stimulante, tonifiante, si chiar terapeutice. Se folosesc uleiuri eterice obtinute din macerate de plante, simple sau in amestec si sunt indicate atat pentru reechilibrari functionale usoare cat si in prevenirea sau chiar tratarea unor afectiuni deja existente.

Metodele de aplicare ale aromaterapiei sunt:

 • lumanarile parfumate
 • lampile de aromaterapie, aromele pot fi individualizare si combinate. Se folosesc mai ales in cabinetele de specialitate si ajuta la obtinerea unui ambient propice pentru desfasurarea unor terapii de masaj, reflexoterapie sau altele.
 • baile aromaterapeutice constau in adaugarea in apa de imbaiat  a esentelor aromatice.
 • impachetarea aromaterapeutica care presupune aromatizarea produselor naturale de impachetat, a argilelor, namolulilor sau celorlalte produse. De mentionat ca numai cateva dintre produsele de impachetat se preteaza la aromatizare, si anume cele inodore,  intrucat multe dintre preparate au deja un miros puternic si persistent care nu poate fi contracarat prin aromaterapie.
 • masajul aromaterapeutic presupune utilizarea esentelor aromatice pentru parfumarea uleiurilor de masaj. Aceste uleiuri pot fi naturale sau minerale, cele mai sanatoase fiind cele naturale cum ar fi uleiul de masline, de seminte de struguri, de migdale, etc. De obicei este indicat un dus inaintea masajului si nu dupa, deoarece, pentru a obtine maximum de beneficii, uleiul aromat trebuie sa ramana in contact prelungit cu pielea.
 • ingestia prin adaugarea a 2-3 picaturi de esente aromatice la un pahar de apa sau o cana de ceai la temperatura camerei.
 • adaugarea in lichidul de spalare vaginala a catorva picaturi de esente aromatice.
 • clisme cu adaos de esente aromatice in lichidul de spalare colonica.
 • aplicatii pe tegument de prisnite cu esente aromatice.

 

 • Luxatii: eucalipt
 • Lipsa tonusului muscular: iarba de lamai,  piper negru, lavanda, rozmarin
 • Anxietate: busuioc, bergamota, cimbru, musetel, ienupar, lavanda
 • Depresie: busuioc, bergamota, salvie purificata
 • Iritabilitate: lamaie, salvie, musetel, chiparos
 • Tensiune nervoasa (anxietate): busuioc, bergamota, salvie purificata, musetel, muscata
 • Nevralgie: eucalipt, musetel, muscata, lavanda
 • Stress: ienupar, lemn de cedru, trandafir
 • Celulita: anason, ienupar, lavanda, rozmarin, iedera, ylang-ylang
 • Retentie de fluide: eucalipt, salvie, ienupar, muscata
 • Astm: busuioc, lamaie, salvie, cimbru
 • Bronsita: busuioc, bergamota, eucalipt, lamaie, salvie
 • Tuse: eucalipt, cimbru, piper negru, chiparos, lavanda
 • Gripa: eucalipt, lamaie, salvie, cimbru, musetel
 • Sughit: busuioc, anason
 • Caderea parului: brusture, salvie, cimbru, lavanda, rozmarin
 • Descuamarea pielii: lamaie, musetel, muscata
 • Acnee: lamaie, musetel, ienupar, lavanda, coada soricelului
 • Alergie: musetel, iasomie, trandafir
 • Capilare sparte: lamaie, musetel, chiparos
 • Echimoze: salvie, anason, isop, maghiran
 • Dermatita: salvie, musetel, isop, muscata, ienupar
 • Herpes: bergamota, eucalipt, lamaie
 • Ten gras: bergamota, lamaie, chiparos, muscata
 • Psoriazis: bergamota, lavanda
 • Arsura solara: lavanda, musetel
 • Guta: busuioc, musetel, anason, ienupar, pin, rozmarin
 • Transpiratie abundenta: bergamota, salvie, chiparos, pin
 • Anemie: lamaie, cimbru, musetel,
 • Hemoroiz: chiparos, ienupar, galbenea
 • Hipertensiune arteriala: salvie, lamaie, lavanda, maghiran, izmusoara, ylang-ylang
 • Hipotensiune arteriala: cimbru, isop, rozmarin
 • Limfa lenesa: salvie, lavanda, rozmarin
 • Vene varicoase: lamaie, chiparos
 • Constipatie: piper negru, anason, isop, maghiran, rozmarin
 • Diaree: eucalipt, salvie, musetel, chiparos
 • Diabet: eucalipt, lamaie, muscata, ienupar
 • Flatulenta: busuioc, bergamota, salvie, anason, isop, ienupar, lavanda,
 • Litiaza biliara: bergamota, eucalipt, lamaie, menta, rozmarin, pin
 • Indigestie: busuioc, bergamota, iarba de lamai, salvie, cimbru, piper negru, musetel, anason, isop, ienupar, lavanda
 • Ficat: lamaie, salvie, menta, rozmarin
 • Dureri gastrice: bergamota, lamaie, musetel, anason, lavanda, menta, rozmarin
 • Greturi, varsatur: lamaie, anason, lavanda, menta
 • Cistita: bergamota, eucalipt, piper negru, anason, ienupar, lavanda, pin
 • Diuretic: salvie, chiparos, anason, isop, ienupar
 • Litiaza renala: lamaie, anason, muscata, isop, ienupar
 • Cefalee: lamaie, eucalipt, musetel, lavanda, menta
 • Migrena: busuioc, eucalipt, musetel, lavanda, maghiran, izmusoara, menta, rozmarin
 • Sinuzita: busuioc, eucalipt, lamaie, lavanda, menta, pin
 • Dureri de gat: bergamota, salvie purificata, eucalipt, lamaie, salvie, muscata, lavanda, lemn de santal
 • Menstruatie neregulata: busuioc, salvie, musetel, anason, lavanda, izmusoara, menta
 • Leucoree: bergamota, eucalipt, muscata, isop, ienupar, lavanda, maghiran, rozmarin
 • Afectiuni ovariene: bergamota, musetel, salvie
 • Sterilitate: muscata, izmusoara, iasomie
 • Iritatie vaginala: bergamota, musetel

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Detoxifierea organismului se face prin tehnici interne (dieta, hidrocolonoterapie, administrare de vitamine si anti-oxidanti, diuretice, etc.) si externe (peeling-gomaj corporal, sauna uscata, tehnici de relaxare, meloterapie, etc.)

Dieta de detoxifiere

Aceasta metoda de alimentatie se aplica pe perioade scurte si poate fi repetata de mai multe ori pe an. In general o cura de 10 zile de detoxifiere este binevenita, de 2-3 ori pe an.

In aceasta perioada se consuma numai fructe si legume, foarte multe legume verzi, de preferinta crude, si se elimina complet carnea, prajelile, ouale, grasimile, condimentele de orice fel, sosurile si maionezele, fructele de mare, medicamente in masura in care este posibil, fumatul, cafeaua, bauturile alcoolice, cele care contin cofeina sau cele sintetice si carbogazoase.

Sunt permise doar sucurile naturale de fructe si legume, de preferinta preparate acasa, modalitati de gatire doar prin fierbere sau coacere, laptele si iaurtul degresat, branzeturile foarte slabe de tipul branza de vaci, urda, telemea desarata de vaca sau cas de vaca. De asemenea sunt indicate semintele de orice fel si fructele oleaginoase ca migdale, alune de padure, castane comestibile.

Acestei diete de detoxifiere trebuie sa i se asocieze consumul a cel putin 2 litrii de apa, ceaiuri de plante sau ceai verde pe zi. Se asociaza benefic cu hidrocolonoterapia sau clismele colonice, cu peeling-urile corporale totale, cu exercitiu fizic de intensitate medie zilnic, terapii de relaxare si somn din abundenta.

Suplimentele alimentare sunt si ele binevenite atat timp cat sunt naturale, vitamina C, E si A, extract de ceai verde, echinaceea, acizi grasi esentiali, spirulina, laptisor de matca, ceai de plante (musetel, tei, sunatoare, soc, salvie, papadie, urzica, etc).

Cea mai buna perioada in care puteti pune in practica aceste indicatii sunt concediile dvs pentru ca linistea psihica si somnul sunt componente esentiale in reusita acestei diete. Trebuie sa incercati sa indepartati din jurul dvs orice factor potential stresant, sa va insusiti cateva tehnici de relaxare care acum sunt la indemana oricui si sa le aplicati zilnic. Daca psihicul dvs este linistit atunci eficienta dietei de detoxifiere va fi maxima.

In statele vest europene exista sedinte de relaxare prin ras si care constau in ascultarea unor casete audio in care sunt combinate parti umoristice cu parti muzicale foarte vesele astfel incat sa destinda si sa produca rasul. Sedintele sunt de o ora si au cunoscut un succes rasunator pentru ca rasul este o forma de destindere si relaxare foarte eficienta, energiile negative si tensiunile interioare sunt indepartate iar psihicul cunoaste bucuria.

Alte forme naturale de relaxare pe care toata lumea le cunoste si le practica, poate uneori fara sa constientizeze importanta lor, sunt somnulmeditatia in stare de veghe si orgasmul sexual. Fiecare dintre acestea au rolul lor binedefinit, nu pot fi inlocuite intre ele. Desi in final toate acestea conduc catre relaxare si stare de bine, efectele acestor tehnici sunt si de alta natura, astfel ca meditatia nu poate fi inlocuita de orgasm sau somul de meditatie, la fel cum nici sedintele de relaxare prin ras nu pot fi inlocuite de somnoterapie.

Hidrocolonoterapia

Colonul este un organ important al corpului nostru, cel mai important in ceea ce priveste epurarea organismului.

Colonul mai are si un rol important in absorbtia fluidelor, electrolitilor si vitaminelor esentiale, unele dintre ele se sintetizeaza la nivelul colonului. Cand functiile lui se deregleaza sau se incetinesc, se altereaza nu numai capacitatea lui de a elimina reziduurile, dar se distruge si atmosfera bacteriana normala de la acest nivel. Acest fenomen se numeste disbioza si, odata instalat, poate influenta negativ activitatea multor aparate si sisteme din organism.

Terapia depurativa reprezentata de dieta de detoxifiere, adesea este asociata cu hidrocolonoterapia, care consta intr-o tehnica terapeutica in scopul depurarii sistemului imunitar intestinal, efect obtinut prin intermediul unei spalari controlate a segmentului distal al colonului.

Se executa cu o mica sonda legata la un aparat care, automat si sub control medical, introduce si recupereaza un lichid pentru spalare, format din apa, substante naturale si fermenti.

Foarte utilizata in Europa Occidentala, mai ales in statiunile balneoclimaterice si in clinicile de sanatate, metoda permite o reechilibrare a florei intestinale si recuperarea functionalitatii normale a colonului. Se obtine astfel o aspirare a resturilor prezente in pereti, o “curatire” bacteriana si o stimulare a sistemului imunitar.

Primul rezultat, vizibil deja dupa o sedinta, este imbunatatirea calitatii pielii, diminuarea pana la disparitie a fenomenelor de balonare, disparitia senzatiei de “picioare grele”, plus o stare generala de bine.Hidrocolonoterapia este recomandata in tratamentul fazelor initiale ale celulitei, in special la persoanele afectate de disbioza intestinala.

De obicei se fac patru-cinci sedinte pe an, terapia dureaza cam o ora si nu provoaca nici un fel de neplaceri fizice.

Deoarece la noi in tara exista putine centre utilate cu astfel de aparatura, hidrocolonoterapia se poate face si acasa, fara sa fie nevoie de control medical, prin practicarea binecunoscutelor clisme. Eficienta acestora este mai redusa datorita presiunii reduse a jetului de lichid de spalare dar poate fi suficienta daca aceasta metoda se asociaza cu administrarea unei medicatii care creste peristaltica intestinala si grabeste eliberarea continutului.

Teoriile conform carora pe peretii intestinali ar exista depuneri “pietrificate” de resturi alimentare, “vechi de cand lumea” sunt cu totul exagerate. In cazul unui organism cu stare satisfacatoare de sanatate si cu o functionare in limite normale a intestinului aceste “pietrificari” nu exista. Chiar daca in cazurile de constipatii cronice sau malformatii de colon pot apare fenomene de pietrificare a continutului intestinal, aceste situatii sunt cu totul deosebite, foarte rare si constituie obiectul de activitate a unor specialitati medicale. Aceste patologii nu-si gasesc nicidecum rezolvarea primordiala in clisme sihidrocolonoterapie ci necesita de cele mai multe ori interventii chirurgicale.

Hidrocolonoterapia si clismele au in primul rand rol de spalare si reimprospatera a florei intestinale si mai putin rol evacuator. Prin repetarea acestei tehnici atmosfera bacteriana saprofita colonica va avea conditii optime de regenerare, in acest fel procesele de absorbtie si epurare vor functiona normal, vitaminele si mai ales vitamina K se vor sintetiza din nou la acest nivel, iar “pragul” intestinal impotriva absorbtiei toxinelor alimentare este refacut si functioneaza.

Pentru obtinerea unei eficiente maxime, in lipsa aparatelor speciale pentru spalarea colonica, hidrocolonoterapia prin clisma ar trebui practicata dimineata, dupa evacuarea continutului colonic prin defecatie, in prealabil poate fi asociata o medicatie care creste peristaltismul intestinal, medicatie administrata seara la culcare pentru a fi eficienta in dimineata aleasa pentru terapia colonica. “Curatirea” colonului ar trebui urmata de cel putin 8 ore de “post negru” iar apoi alimentatia se reia prin aport crescut de iaurturi pentru urmatoarele 2 zile.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Odata cu trecerea anilor pielea sufera mai multe transformari, intre care cea mai deranjanta se pare a fi pierderea tonusului. Tegumentul intregului corp sufera din cauza scaderii cantitatii de elastina si a scaderii cantitatii de colagen, precum si a modificarii structurii acestuia in timp.

Variatiile masive ale masei corporale, precum si variatiile de mai mica amploare dar dese ale acesteia determina grabirea instalarii acestor fenomene.

Expunerea intensa si de lunga durata la UV este un alt factor care duce la degradarea colagenului din piele, aceasta imbatranind prematur. Alimentatia nesupravegheata, bogata in grasimi si aditivi alimentari precum si lipsa miscarii fizice duce in timp la pierderea elasticitatii pielii. Destinderea abdomenului caracteristica perioadei de graviditate determina scaderea tonusului pielii de la acest nivel, fibrele structurale ale pielii se pot rupe si apar vergeturile.

Tratamentele pot fi nemedicale si medicale. Masajul tonifian efectuat intr-un ritm sustinut si continuu imbunatateste mult aspectul pielii si previne scaderea turgorului tegumentar.

Masajul endermologic este foarte eficient. Endermologia este unica tehnica de “fitness” al pielii. Acest tip de masaj, ca de altfel orice fel de masaj tonifiant, creste vascularizatia de la nivelul pielii si stimuleaza productia de fibre structurale. Este nevoie de un tratament sustinut, mai multe luni, poate chiar ani, fara sa fie nevoie de a se efectua foarte des. Dupa o cura de tratament intensiv, de 3 ori pe saptamana, de 2-3 luni, este nevoie de doua sedinte lunare de intretinere.

Impachetarile in produse cosmetice active este o alta metoda eficienta de crestere a tonusului pielii. De obicei aceste sedinte sunt precedate de sedinte de peeling-gomaj corporal pentru a obtine o exfoliere intensa, astfel incat produsele active sa patrunda cat mai profund. Lipoliza, sauna uscata sunt alte metode de revigorare a pielii. Cele mai bune rezultate se obtin prin asocierea mai multor tipuri de tratamente. Combinatiile sunt personalizate si se obtin in functie de caracteristicile si necesitatile fiecarei paciente in parte.

Tratamentele nu sunt dureroase iar durata acestora depinde de gravitatea afectiunilor precum si de varsta pacientelor.

Metodele chirurgicale de tonifiere sunt cele prin care se excizeaza surplusul de piele. Aceste metode se pot aplica la zonele la care este usor de “ascuns” cicatricile postexcizionale. Abdominoplastia reprezinta scoaterea pielii in exces de la nivelul abdomenului, cicatricea rezultanta fiind situata in zona pubiana. Lifting-ul de coapse reprezinta excizia pielii in exces de la nivelul coapselor iar cicatricile sunt ascunse cel mai frecvent in zona inghinala si zona interna a coapselor. Lifting-ul de brate reprezinta  excizia surplusului de piele de la nivelul bratelor iar cicatricile rezultante se ascund in zona axilara si pe fata interna a bratului.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Vergeturile reprezinta niste “sparturi” inestetice la nivelul pielii, care se exteriorizeaza sub forma unor linii albicioase sau rosiatice, de obicei paralele, pe zone ca fese, coapse, abdomen, etc .

Vergeturile pot fi definitive (mature, care s-au oprit in evolutie) sau in curs de evolutie (imature, tinere, care inca evolueaza). Initial acestea sunt imature de coloratie rosiatica, usor influentabile de produsele cosmetice specifice si de tehnicile de tratament nemedicale.

Dupa aproximativ 6-8 luni, acestea se matureaza si devin definitive. In cazul vergeturilor definitive tratamentul consta in peeling chimic local, micropigmentare medicala sau proceduri chirurgicale de excizie a pielii afectate in masura in care acestea se afla pe zone excizabile.

Tratamentul se stabileste in functie de fiecare pacient in parte, uneori fiind indicate combinatii ale mai multor tipuri de terapii. Peeling-ul chimic consta in indepartarea straturilor superficiale ale pielii, odata cu care sunt indepartate si o mare parte dintre vergeturi. Rezultatele dupa aceasta metoda sunt reprezentate de o estompare a aspectului inestetic al acestora intr-o proportie de 50-70%.

Perioada de vindecare locala definitiva de dupa tratament este de aproximativ 2 luni, timp in care expunerea zonei respective la soare este total interzisa. Tratamentul se poate aplica pe orice zona a corpului care este acoperita cu piele fara par.

Substantele care se folosesc au caracter acid. Tratamentul nu necesita anestezie pentru ca nu este foarte dureros. Poate apare o senzatie de usturime locala dupa aplicarea acidului, senzatie care dureaza maxim 10 minute si care este atenuata cu ajutorul unui ventilator medical.

Ulterior in urmatoarele 7-10 zile dupa tratament, zona respectiva se acopera cu o crusta care se descuameaza treptat. Nu trageti de cruste pentru a grabi descuamarea! Acest lucru poate duce la aparitia cicatricilor!

Pe toata perioada vindecarii trebuie folosita combinatia de creme indicata de doctorul dvs. Dupa ce suprafata s-a curatat de cruste, pielea de dedesubt are zone de culori diferite, este foarte sensibila la expunerea la UV si trebuie protejata  si ingrijita in  permanenta pana la vindecarea completa care apare dupa 2 luni.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Vergeturile reprezinta niste “sparturi” inestetice la nivelul pielii, care se exteriorizeaza sub forma unor linii albicioase sau rosiatice, de obicei paralele, pe zone ca fese, coapse, abdomen, etc .

Vergeturile pot fi definitive (mature, care s-au oprit in evolutie) sau in curs de evolutie (imature, tinere, care inca evolueaza). Initial acestea sunt imature de coloratie rosiatica, usor influentabile de produsele cosmetice specifice si de tehnicile de tratament nemedicale.

Dupa aproximativ 6-8 luni, acestea se matureaza si devin definitive. In cazul vergeturilor definitive tratamentul consta in peeling chimic local, micropigmentare medicala sau proceduri chirurgicale de excizie a pielii afectate in masura in care acestea se afla pe zone excizabile.

Tratamentul se stabileste in functie de fiecare pacient in parte, uneori fiind indicate combinatii ale mai multor tipuri de terapii. Peeling-ul chimic consta in indepartarea straturilor superficiale ale pielii, odata cu care sunt indepartate si o mare parte dintre vergeturi. Rezultatele dupa aceasta metoda sunt reprezentate de o estompare a aspectului inestetic al acestora intr-o proportie de 50-70%.

Perioada de vindecare locala definitiva de dupa tratament este de aproximativ 2 luni, timp in care expunerea zonei respective la soare este total interzisa. Tratamentul se poate aplica pe orice zona a corpului care este acoperita cu piele fara par.

Substantele care se folosesc au caracter acid. Tratamentul nu necesita anestezie pentru ca nu este foarte dureros. Poate apare o senzatie de usturime locala dupa aplicarea acidului, senzatie care dureaza maxim 10 minute si care este atenuata cu ajutorul unui ventilator medical.

Ulterior in urmatoarele 7-10 zile dupa tratament, zona respectiva se acopera cu o crusta care se descuameaza treptat. Nu trageti de cruste pentru a grabi descuamarea! Acest lucru poate duce la aparitia cicatricilor!

Pe toata perioada vindecarii trebuie folosita combinatia de creme indicata de doctorul dvs. Dupa ce suprafata s-a curatat de cruste, pielea de dedesubt are zone de culori diferite, este foarte sensibila la expunerea la UV si trebuie protejata  si ingrijita in  permanenta pana la vindecarea completa care apare dupa 2 luni.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Vergeturile reprezinta niste “sparturi” inestetice la nivelul pielii, care se exteriorizeaza sub forma unor linii albicioase sau rosiatice, de obicei paralele, pe zone ca fese, coapse, abdomen, etc .

Vergeturile pot fi definitive (mature, care s-au oprit in evolutie) sau in curs de evolutie (imature, tinere, care inca evolueaza). Initial acestea sunt imature de coloratie rosiatica, usor influentabile de produsele cosmetice specifice si de tehnicile de tratament nemedicale.

Dupa aproximativ 6-8 luni, acestea se matureaza si devin definitive. In cazul vergeturilor definitive tratamentul consta in peeling chimic local, micropigmentare medicala sau proceduri chirurgicale de excizie a pielii afectate in masura in care acestea se afla pe zone excizabile.

Tratamentul se stabileste in functie de fiecare pacient in parte, uneori fiind indicate combinatii ale mai multor tipuri de terapii. Peeling-ul chimic consta in indepartarea straturilor superficiale ale pielii, odata cu care sunt indepartate si o mare parte dintre vergeturi. Rezultatele dupa aceasta metoda sunt reprezentate de o estompare a aspectului inestetic al acestora intr-o proportie de 50-70%.

Perioada de vindecare locala definitiva de dupa tratament este de aproximativ 2 luni, timp in care expunerea zonei respective la soare este total interzisa. Tratamentul se poate aplica pe orice zona a corpului care este acoperita cu piele fara par.

Substantele care se folosesc au caracter acid. Tratamentul nu necesita anestezie pentru ca nu este foarte dureros. Poate apare o senzatie de usturime locala dupa aplicarea acidului, senzatie care dureaza maxim 10 minute si care este atenuata cu ajutorul unui ventilator medical.

Ulterior in urmatoarele 7-10 zile dupa tratament, zona respectiva se acopera cu o crusta care se descuameaza treptat. Nu trageti de cruste pentru a grabi descuamarea! Acest lucru poate duce la aparitia cicatricilor!

Pe toata perioada vindecarii trebuie folosita combinatia de creme indicata de doctorul dvs. Dupa ce suprafata s-a curatat de cruste, pielea de dedesubt are zone de culori diferite, este foarte sensibila la expunerea la UV si trebuie protejata  si ingrijita in  permanenta pana la vindecarea completa care apare dupa 2 luni.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Vergeturile reprezinta niste “sparturi” inestetice la nivelul pielii, care se exteriorizeaza sub forma unor linii albicioase sau rosiatice, de obicei paralele, pe zone ca fese, coapse, abdomen, etc .

Vergeturile pot fi definitive (mature, care s-au oprit in evolutie) sau in curs de evolutie (imature, tinere, care inca evolueaza). Initial acestea sunt imature de coloratie rosiatica, usor influentabile de produsele cosmetice specifice si de tehnicile de tratament nemedicale.

Dupa aproximativ 6-8 luni, acestea se matureaza si devin definitive. In cazul vergeturilor definitive tratamentul consta in peeling chimic local, micropigmentare medicala sau proceduri chirurgicale de excizie a pielii afectate in masura in care acestea se afla pe zone excizabile.

Tratamentul se stabileste in functie de fiecare pacient in parte, uneori fiind indicate combinatii ale mai multor tipuri de terapii. Peeling-ul chimic consta in indepartarea straturilor superficiale ale pielii, odata cu care sunt indepartate si o mare parte dintre vergeturi. Rezultatele dupa aceasta metoda sunt reprezentate de o estompare a aspectului inestetic al acestora intr-o proportie de 50-70%.

Perioada de vindecare locala definitiva de dupa tratament este de aproximativ 2 luni, timp in care expunerea zonei respective la soare este total interzisa. Tratamentul se poate aplica pe orice zona a corpului care este acoperita cu piele fara par.

Substantele care se folosesc au caracter acid. Tratamentul nu necesita anestezie pentru ca nu este foarte dureros. Poate apare o senzatie de usturime locala dupa aplicarea acidului, senzatie care dureaza maxim 10 minute si care este atenuata cu ajutorul unui ventilator medical.

Ulterior in urmatoarele 7-10 zile dupa tratament, zona respectiva se acopera cu o crusta care se descuameaza treptat. Nu trageti de cruste pentru a grabi descuamarea! Acest lucru poate duce la aparitia cicatricilor!

Pe toata perioada vindecarii trebuie folosita combinatia de creme indicata de doctorul dvs. Dupa ce suprafata s-a curatat de cruste, pielea de dedesubt are zone de culori diferite, este foarte sensibila la expunerea la UV si trebuie protejata  si ingrijita in  permanenta pana la vindecarea completa care apare dupa 2 luni.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Vergeturile reprezinta niste “sparturi” inestetice la nivelul pielii, care se exteriorizeaza sub forma unor linii albicioase sau rosiatice, de obicei paralele, pe zone ca fese, coapse, abdomen, etc .

Vergeturile pot fi definitive (mature, care s-au oprit in evolutie) sau in curs de evolutie (imature, tinere, care inca evolueaza). Initial acestea sunt imature de coloratie rosiatica, usor influentabile de produsele cosmetice specifice si de tehnicile de tratament nemedicale.

Dupa aproximativ 6-8 luni, acestea se matureaza si devin definitive. In cazul vergeturilor definitive tratamentul consta in peeling chimic local, micropigmentare medicala sau proceduri chirurgicale de excizie a pielii afectate in masura in care acestea se afla pe zone excizabile.

Tratamentul se stabileste in functie de fiecare pacient in parte, uneori fiind indicate combinatii ale mai multor tipuri de terapii. Peeling-ul chimic consta in indepartarea straturilor superficiale ale pielii, odata cu care sunt indepartate si o mare parte dintre vergeturi. Rezultatele dupa aceasta metoda sunt reprezentate de o estompare a aspectului inestetic al acestora intr-o proportie de 50-70%.

Perioada de vindecare locala definitiva de dupa tratament este de aproximativ 2 luni, timp in care expunerea zonei respective la soare este total interzisa. Tratamentul se poate aplica pe orice zona a corpului care este acoperita cu piele fara par.

Substantele care se folosesc au caracter acid. Tratamentul nu necesita anestezie pentru ca nu este foarte dureros. Poate apare o senzatie de usturime locala dupa aplicarea acidului, senzatie care dureaza maxim 10 minute si care este atenuata cu ajutorul unui ventilator medical.

Ulterior in urmatoarele 7-10 zile dupa tratament, zona respectiva se acopera cu o crusta care se descuameaza treptat. Nu trageti de cruste pentru a grabi descuamarea! Acest lucru poate duce la aparitia cicatricilor!

Pe toata perioada vindecarii trebuie folosita combinatia de creme indicata de doctorul dvs. Dupa ce suprafata s-a curatat de cruste, pielea de dedesubt are zone de culori diferite, este foarte sensibila la expunerea la UV si trebuie protejata  si ingrijita in  permanenta pana la vindecarea completa care apare dupa 2 luni.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Vergeturile reprezinta niste “sparturi” inestetice la nivelul pielii, care se exteriorizeaza sub forma unor linii albicioase sau rosiatice, de obicei paralele, pe zone ca fese, coapse, abdomen, etc .

Vergeturile pot fi definitive (mature, care s-au oprit in evolutie) sau in curs de evolutie (imature, tinere, care inca evolueaza). Initial acestea sunt imature de coloratie rosiatica, usor influentabile de produsele cosmetice specifice si de tehnicile de tratament nemedicale.

Dupa aproximativ 6-8 luni, acestea se matureaza si devin definitive. In cazul vergeturilor definitive tratamentul consta in peeling chimic local, micropigmentare medicala sau proceduri chirurgicale de excizie a pielii afectate in masura in care acestea se afla pe zone excizabile.

Tratamentul se stabileste in functie de fiecare pacient in parte, uneori fiind indicate combinatii ale mai multor tipuri de terapii. Peeling-ul chimic consta in indepartarea straturilor superficiale ale pielii, odata cu care sunt indepartate si o mare parte dintre vergeturi. Rezultatele dupa aceasta metoda sunt reprezentate de o estompare a aspectului inestetic al acestora intr-o proportie de 50-70%.

Perioada de vindecare locala definitiva de dupa tratament este de aproximativ 2 luni, timp in care expunerea zonei respective la soare este total interzisa. Tratamentul se poate aplica pe orice zona a corpului care este acoperita cu piele fara par.

Substantele care se folosesc au caracter acid. Tratamentul nu necesita anestezie pentru ca nu este foarte dureros. Poate apare o senzatie de usturime locala dupa aplicarea acidului, senzatie care dureaza maxim 10 minute si care este atenuata cu ajutorul unui ventilator medical.

Ulterior in urmatoarele 7-10 zile dupa tratament, zona respectiva se acopera cu o crusta care se descuameaza treptat. Nu trageti de cruste pentru a grabi descuamarea! Acest lucru poate duce la aparitia cicatricilor!

Pe toata perioada vindecarii trebuie folosita combinatia de creme indicata de doctorul dvs. Dupa ce suprafata s-a curatat de cruste, pielea de dedesubt are zone de culori diferite, este foarte sensibila la expunerea la UV si trebuie protejata  si ingrijita in  permanenta pana la vindecarea completa care apare dupa 2 luni.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Vergeturile reprezinta niste “sparturi” inestetice la nivelul pielii, care se exteriorizeaza sub forma unor linii albicioase sau rosiatice, de obicei paralele, pe zone ca fese, coapse, abdomen, etc .

Vergeturile pot fi definitive (mature, care s-au oprit in evolutie) sau in curs de evolutie (imature, tinere, care inca evolueaza). Initial acestea sunt imature de coloratie rosiatica, usor influentabile de produsele cosmetice specifice si de tehnicile de tratament nemedicale.

Dupa aproximativ 6-8 luni, acestea se matureaza si devin definitive. In cazul vergeturilor definitive tratamentul consta in peeling chimic local, micropigmentare medicala sau proceduri chirurgicale de excizie a pielii afectate in masura in care acestea se afla pe zone excizabile.

Tratamentul se stabileste in functie de fiecare pacient in parte, uneori fiind indicate combinatii ale mai multor tipuri de terapii. Peeling-ul chimic consta in indepartarea straturilor superficiale ale pielii, odata cu care sunt indepartate si o mare parte dintre vergeturi. Rezultatele dupa aceasta metoda sunt reprezentate de o estompare a aspectului inestetic al acestora intr-o proportie de 50-70%.

Perioada de vindecare locala definitiva de dupa tratament este de aproximativ 2 luni, timp in care expunerea zonei respective la soare este total interzisa. Tratamentul se poate aplica pe orice zona a corpului care este acoperita cu piele fara par.

Substantele care se folosesc au caracter acid. Tratamentul nu necesita anestezie pentru ca nu este foarte dureros. Poate apare o senzatie de usturime locala dupa aplicarea acidului, senzatie care dureaza maxim 10 minute si care este atenuata cu ajutorul unui ventilator medical.

Ulterior in urmatoarele 7-10 zile dupa tratament, zona respectiva se acopera cu o crusta care se descuameaza treptat. Nu trageti de cruste pentru a grabi descuamarea! Acest lucru poate duce la aparitia cicatricilor!

Pe toata perioada vindecarii trebuie folosita combinatia de creme indicata de doctorul dvs. Dupa ce suprafata s-a curatat de cruste, pielea de dedesubt are zone de culori diferite, este foarte sensibila la expunerea la UV si trebuie protejata  si ingrijita in  permanenta pana la vindecarea completa care apare dupa 2 luni.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Termenul de “celulita”, impropriu folosit, descrie depozitele organizate de grasime situate sub tegument care creeaza aspectul de “coaja de portocala” al acestuia. Celulita rezulta din combinatia tesut gras – retentie de apa. Apare la femei, dupa perioda de adolescenta in 90% de cazuri, odata cu schimbarile hormonale care survin, dar este mai evidenta dupa varsta de 30 de ani. Extrem de rar apare si la barbati. Cel mai adesea ariile cu celulita sunt reprezentate de coapse, fese, abdomen, precum si alte arii in care cantitati mari de grasime se afla situate sub tegument.

Care Zone va ofera cele mai noi informatii despre tratamentele anticelulitice si posibilitatea de a beneficia de cele mai eficiente metode de combatere a acesteia. Va oferim doar tratamente care si-au dovedit eficienta in clinicile din intreaga lume.

Care Zone va recomanda si va ofera Endermologia ca metoda primara de tratament anticelulitic. Aceasta tehnica a fost descoperita in Franta, cu aproximativ 20 de ani in urma si a fost prima metoda de combatere a celulitei aprobata de Administratia Americana “Food and Drug”.

Endermologia esta o tehnica patentata care implica un dispozitiv mecanic cu doua role si prezenta unei vacuum reglabil aplicat de piele.

Aceasta metoda nechirurgicala si neinvaziva produce un masaj profund al testului adipos subcutanat, prin miscarea acestor role pe piele si creeaza o suctiune controlata si cuantificabila.

Se obtine astfel si o crestere a circulatiei sanguine si limfatice cu 200%, scazand retentia lichidiana si de toxine.

Pentru a combate celulita trebuie actionat asupra urmatorilor factori fiziologici, lucru de care puteti beneficia in Care Zone, prin intermediul Endermologiei:

 • Cresterea circulatiei sanguine si limfatice
 • Reducerea tesutului de conexiune
 • Imbunatatirea metabolismului grasimilor
 • Stimularea producerii de colagen
 • Exfolierea tegumentului

Este necesar un numar de sedinte, la intervale regulate si rezultatele vor fi evidente. Celulita se va diminua vizibil, iar tonusul pielii si aspectul ei vor fi imbunatatite.

In clinica noastra Endermologia este asociata unor alte tratamente pentru a obtine rezultate cat mai bune in lupta contra celulitei. Acestea sunt lipoliza, masajul suedez tonifiant, impachetari la cald sau la rece, reflexoterapia si aromaterapia, sauna uscata, fitness-ul etc. Combinatiile de tratament sunt personalizate functie de gravitatea celulitei si de caracteristicile fiecarei paciente in parte (greutate, varsta, inaltime, etc.). La indicatia specialistilor nostri, tratamentul celulitei se poate asocia si cu proceduri chirurgicale (lipoaspiratie, lifting de coapse, abdominoplastie etc.) astfel incat rezultatele finale sa fie optime.

Celulita are 4 grade de gravitate, gradul 4, cel mai grav fiind practic foarte greu de tratat. Prin metode nemedicale se poate obtine o regresie importanta a gravitatii celulitei, de la gradul 4 la 3 sau chiar la 2, ceea ce reprezinta o victorie reala! De cele mai multe ori pacientele prezinta o combinatie de diferite grade de celulita pe diferitele segmente ale corpului.  Initial celulita apare mai ales pe fata posterioara a coapselor, zona care “sufera”  cel mai mult de ”lipsa” de vascularizatie si oxigenare datorita pozitiei sezande caracteristica specie umane. Ulterior pe masura ce inaintam in varsta celulita se extinde si pe alte zone cum ar fi abdomen, fese, brate, etc.

Curele de tratament trebuie sustinute lunar cu sedinte de intretinere, una sau doua, astfel incat rezultatele sa se mentina in timp.

Intrebari frecvente

De ce endermologie? Functioneaza intr-adevar?

Este o tehnologie care a fost inventata in urma cu aproximativ 20 de ani, in Franta. S-a extins in ultimii ani in toata lumea, fiind considerata la ora actuala singura metoda de tratament impotriva celulitei cu rezultate reale.

Cat dureaza o sedinta de tratament anti-celulita?

O sedinta dureaza aproximativ 35 de minute. Se practica un masaj general al corpului, rezultand o stimulare a circulatiei intregului corp, cu eliminarea toxinelor si excesului de fluide. Accentul se pune pe zona cu probleme. Se trateaza o singura zona, de exemplu coapsele cu fesele sau abdomenul si talia, sau bratele.

Este tratamentul anti-celulita dureros?

Nu. Pielea poate reactiona la tratament prin inrosire sau usor edem. Acestea dispar in cateva ore, in unele cazuri in cateva minute. Daca intensitatea tratamentului este foarte mare sau pielea foarte sensibila aceste efecte pot persista cateva zile.

Ce senzatie apare dupa tratamentul anti-celulita?

Multi clienti raporteaza ca simt o relaxare totala urmata la catva timp de o crestere a nivelului de energie. Atat sistemul limfatic, cat si cel sanguin sunt stimulate si vor elimina toxinele si excesul de apa. Este necesar ca pe durata intregului tratament sa consumati cel putin 2 litrii de apa pe zi, pentru a inlocui pierderile lichidiene.

De ce este necesara purtarea costumului de tratament anti-celulita?

Costumul permite o mai usoara manevrabilitate a dispozitivului manual pe corp, asigurand totodata si igiena optima.

Cate sedinte de tratament anti-celulita sunt necesare pentru ca primele rezultate sa fie vizibile?

Primele rezultate sunt vizibile dupa 8-10 sedinte. Este recomandat un numar de cel putin 15 sedinte pentru un rezultat optim, de doua ori pe saptamana. Mai mult de 2 sedinte pe saptamana nu vor grabi aparitia rezultatelor si nici nu le vor imbunatati. Aceste sedinte reprezinta un tratament complet.

Dupa incheierea tratamentului recomandam sedinta lunara de intretinere, uneori de doua ori pe luna. Combinatiile de tratamente sunt binevenite in cazul formelor mai grave de celulita. O sedinta de terapie complexa dureaza aproximativ 2 ore. O cura completa de tratament dureaza 2 sau 3 luni.

Rezultatul tratamentului anti-celulita este definitiv?

Tratamentul nu inlatura celulita in totalitate, decat daca aceasta este in stadiul I. Celulita aflata in stadii mai mari se poate reduce considerabil, uneori disparand si aceasta daca nu este foarte “veche”. Regimul de viata si alimentatie, medicatia hormonala, stress-ul si exercitiile fizice sunt factori care influenteaza rezultatul tratamentului.

Cu cat sedintele de intretinerea sunt practicate pe perioade mai lungi cu atat rezultatele sunt mai bune. Urmand tratamentul anti-celulitic complex este posibil sa arati la 45 de ani mult mai bine ca la 35.

Este posibil ca tratamentul anti-celulita sa produca si scaderea in greutate?

Nu. Nu exista o relatie dovedita intre acest tratament si pierderea in greutate. Recomandam sa urmati o dieta alimentara in timpul tratamentului, precum si un program de exercitii fizice pentru a imbunatati rezultatele.

Tratamentul are efect asupra pielii?

Da. Pielea isi improspateaza culoarea si textura, devine mai revigorata si mai neteda datorita peeling-ului care se produce in timpul tratamentelor. Dispare, de asemenea si senzatia de “picioare grele” datorita scaderii retentiei de lichide in periferie.

Aceste tratamente sunt contraindicate in afectiunile pielii ca psoriasis, fragilitate capilara mare, diverse infectii etc.

Endermologia si lipoaspiratia

Endermologia este recomandata de numerosi chirurgi plasticieni ca tratament adjuvant interventiilor de lipoaspiratie, atat preoperator avand ca efect mobilizarea tesutului adipos facand mai usoara aspiratia acestuia, cat si postoperator grabind stabilizarea rezultatelor.

Endermologia mai are si alte aplicatii in chirurgia plastica:

 • modelarea cicatricilor imature
 • masaj anticontractura capsulara, acest fenomen fiind o complicatie a interventiilor de marire de sani cu implanturi
 • lifting facial nechirurgical
 • drenaj limfatic
 • imbunatatirea elasticitatii pielii
 • prevenirea aparitiei varicelor

Puteti scapa de celulita nedorita, apeland la serviciile specializate ale centrului Care Zone.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Pilozitatea nedorita este o problema comuna atat femeilor, cat si barbatilor. Multe metode rezolva problema doar temporar. Epilarea cu lama de ras, cu ceara, prin pensare sau utilizand cremele depilatoare reprezinta solutii temporare care trebuie repetate la intervale regulate.

Exista metode care pot oferi o epilare permanenta. Aceastea sunt fie putin confortabile, fie dureroase, fie produc distrugeri ale pielii. Electroliza este o metoda dureroasa care necesita o perioada extrem de indelungata de tratament, parul fiind tratat fir cu fir. Laser-ul are avantajul reducerii considerabile a timpului de tratament, dar avand o singura lungime de unda de lucru, poate produce arsuri ale pielii. Este o metoda inflexibila, neputandu-se adapta conditiilor particulare ale fiecarui client.

Care Zone va ofera cele mai noi informatii cu privire la epilarea permanenta, precum si posibilitatea de a beneficia de cea mai eficienta metoda de tratament cunoscuta in prezent pentru pilozitatea nedorita. Va oferim doar tratamente care si-au dovedit eficienta in clinici in toata lumea.

Care Zone foloseste in acest sens tehnologia cu lumina pulsata, aprobata de Administratia Americana “Food and Drug” ca fiind eficienta in epilarea permanenta.

Spre deosebire de laser, care foloseste o lungime de unda fixa, dispozitivele care folosesc lumina pulsata utilizeaza un interval luminos care se ajusteaza cu ajutorul unor filtre si care pot transmite la tegument cantitati controlate de energie. Aceasta versatilitate ne permite adaptarea caracteristicilor de lumina pentru fiecare client in parte, in functie de tipul de piele.

Impulsurile de lumina sunt absorbite selectiv de firul de par si transmise radacinii acestuia aflata sub piele. Impulsurile absorbite incalzesc radacina firului de par si o distrug astfel ca parul nu va mai creste. Acest tratament lasa intacta suprafata tegumentara.

Firul de par are mai multe faze de crestere, uneori este dormand sub piele pentru mai multe saptamani sau luni, de aceea nu tot parul poate fi indepartat intr-o singura sedinta. Sunt necesare un numar de mai multe sedinte, la intervale regulate de timp, pentru a obtine rezultate optime.

Bazandu-se pe experienta acumulata in ani de tratamente, Care Zone este in masura sa introduca pentru dvs garantia obtinerii rezultatelor asteptate. Pentru eliberarea acestui certificat de garantie clientii sunt obligati sa respecte numarul de sedinte precum si intervalul recomandat dintre acestea. De asemenea toate celelalte indicatii oferite trebuie respectate intocmai.

Epilarea definitiva prin IPL este unica metoda de tratament eficient pentru foliculita (inflamatia radacinii firului de par). Aceasta devine foarte evidenta si suparatoare in urma epilarii prin smulgere a radacinii firelor de par (epilare cu ceara, epilator electric, penseta). Prin distrugerea definitiva a foliculului pilos aceasta afectiune dispare cu desavarsire si fara urme, chiar de la primele sedinte de tratament. Totodata se rezolva si problema firelor de par care cresc pe sub piele.

Intrebari frecvente

Ce se intelege prin epilare permanenta? Va mai aparea parul dupa terminarea tratamentului de epilare permanenta?

Echipamentul pe care il folosim este cel mai eficient la ora actuala. El asigura o epilare de 75-95%, functie de zona si de numarul de sedinte. De obicei parul nu va mai aparea niciodata pe zona tratata.

Tratamentul de epilare permanenta este dureros?

Nu. Exista situatii in care se simt usoare intepaturi, mai ales in zonele hipersensibile.

In cazul epilarii permanente exista reactii adverse periculoase pentru sanatatea noastra?

Nu. Pielea poate reactiona la tratament prin inrosire sau usor edem. Acestea dispar in cateva ore, in unele cazuri in cateva minute. Daca intensitatea tratamentului este foarte mare sau pielea foarte sensibila aceste efecte pot persista cateva zile.

Cand se vad primele rezultate ale epilarii permanente?

Dupa prima sedinta parul va incepe sa cada gradat intr-un interval de aproximativ 2 saptamani, apoi firele nedistruse vor creste din nou. Urmatoarea sedinta este indicata la 4-6 saptamani de la prima. Rezultate clar vizibile apar dupa a treia sedinta.

De ce sunt necesare mai multe sedinte de epilare permanenta?

Parul are un ciclu de crestere format din mai multe faze: faza anagena – faza activa de crestere; faza catagena – faza de regresie; faza telogena – faza dormanda. Firul de par care raspunde la tratament trebuie sa se afle in faza anagena.

Parul are caracteristici diferite in functie de localizare, culoare, textura, avand cicluri de creste cu durata diferita. Astfel parul de pe coapse si de pe spate are un ciclu de crestere de 6-12 luni, cel din regiunea inghinala 5-7 luni, iar cel al buzei superioare de 4-6 luni.

Tratamentul trebuie aplicat tinand cont de aceste diferente. Aproximativ 10-25% dintre firele existente pe o anumita suprafata la un moment dat, se afla in faza anagena. Doar acestea vor fi distruse definitiv.

Este epilarea permanenta un tratament scump?

Tinand cont de faptul ca puteti scapa de parul nedorit obtinand o epilare definitiva a ariei respective de pana la 95%, tratamentul nu este scump. Avand in vedere de asemenea timpul si costurile vizitelor lunare la cabinetele de cosmetica, in incercarea de a arata perfect in momente speciale, acest tratament este chiar convenabil.

Exista echipamente similare care chiar folosesc aceeasi tehnologie. Echipamentul din dotarea Care Zone este extrem de performant. Se poate face o analogie cu industria autoturismelor. Echipamentul pe care-l avem in dotare pentru a efectua procesul de epilare permanenta este marca “Mercedes”.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Interactioneaza cu medicii nostri pe forum si afla toate raspunsurile care te intereseaza legate de acest subiect: click aici!

Suna acum
Locatie