Adina Alberts. Despre meserie, familie și visuri

Adina Alberts - Familie

22 Jan Adina Alberts. Despre meserie, familie și visuri

Când vine vorba de familie, orice altceva pălește. Pentru că nimic nu e mai important decât sentimentul de a avea cu cine împărtăși o reușită, un vis, o amintire. Adina Alberts simte și mai mult aceast lucru de când o are pe Briana, fiica ei. Vorbește cu entuziasm despre meseria de chirurg, dar cu o sclipire în ochi când povestește despre frumusetea vieții de familie de când sunt trei. Un interviu cu omul Adina Alberts. Chirurg estetician, soție, mama, femeie împlinită.

Care e cea mai plăcută surpriză pe care ai trait-o veodată?
”Testul de sarcină pozitiv, 15 decembrie 2014. Am facut 10 teste în 2 zile. Am vrut să le păstrez dar, din păcate, nu se poate acest lucru. Așa că le-am fotografiat!
Când a venit pe lume Briana, în august 2015, uaaau, ce tsunami de sentimente și emoții, ce revărsări de lacrimi de bucurie și iubire! Doamne, parcă uitasem complet că mai am și creier! Totul funcționa pe bază de emoție, iubire și sacrificiu absolut”.

Este cel mai natural și sincer sentiment. Dar cum se îmbină cu meseria ta, în care e nevoie de implicare mult timp?
”Am mers până acolo încât îmi trecuse prin cap să vând tot și să mă dedic complet fetiței. Vreo 6 luni am gândit așa. Apoi am regăsit raționalul din mine și am înțeles că nu voi fi fericită dacă voi face acest pas, pentru că prima mea iubire, și anume chirurgia, o să se răzbune într-o zi. Așa că, iată-mă azi într-un echilibru zic eu bun, parcă aș merge încontinuu pe sârmă, încercând să dau din mine, și în dreapta, și în stânga, în mod egal. Este greu, însă! Când sunt acolo, la clinică, aș vrea să fiu acasă, cu fetița mea. Când sunt acasă, mă mustră conștiința că nu sunt la clinică.

Care este partea grea in meseria de chirurg estetician?
Am o meserie frumoasă, care mă provoacă zilnic și de care sunt mândră. Dacă e sa ma  delimitez la greutatile acesteia, pot spune că cel mai dificil lucru este să creezi armonia perfecta intre 3 aspecte: atingerea dezideratelor pacienților noștri, cunoasterea in detaliu a tehnicilor moderne si pastrarea proportiei ideale care sta la baza frumusetii in tot ceea ce ne inconjoara.

Dar ce bine e când faci cu pasiune ceea ce ai învățat…
Sunt printre cei privilegiați pentru că meseria mea este pasiunea mea. Încep ziua de muncă cu poftă, cu energie și cu dorința de a face bine și frumos.

Ai avut o persoană care te-a inspirat? Cine au fost eroii tăi din copilărie?
Părinții mei. Tata a fost modelul pe care l-am avut și l-am ales în viață. Altă profesie, altfel de carieră, însă același volum de muncă și aceeași dăruire pentru ceea ce face. Da, el a fost și este modelul meu în viață.

Parinti Adina Alberts
Parintii Adinei Alberts

Aveți o sărbătoare preferată când vă întâlniți și vă bucurați de familie?
Crăciunul. Ne adunăm cu toții și petrecem aceste zile așa cum e datina. Mai ales ca aceasta sarbatoare coincide si cu ziua tatălui meu, atât de nume cât și de naștere, pe care o serbăm în fiecare an.

Care e locul tău preferat din lume?
Acolo unde e familia mea. Adică aici, în România. Noi am călătorit mult, și călătorim și acum destul, chiar cu cea mică după noi. Dar nicăieri nu e mai bine decât acasă!

Ce ai face dacă ai avea tot timpul din lume?
Voluntariat într-un spital de copii sau într-o grădiniță. Iar dacă chiar nu aș mai avea nimic de făcut aici, m-aș duce în zonele defavorizate de pe Glob, acolo unde copiii au nevoie de ajutor.

Suna acum
Locatie