20 Jan Adevarul despre marirea sanilor: istoria implanturilor mamare cu silicon

Tehnica de augmentare mamară cu implanturi se practică de multe decenii. Aceste produse au cunoscut îmbunătățiri radicale de-a lungul timpului, astfel încât, în prezent, această operație este lipsită de riscuri semnificative. Implanturile mamare sunt utilizate atât în scop pur estetic, în cazul sânilor aproape inexistenți, cât și în scop reconstructiv, în cazul refacerii siluetei afectate de naștere și alăptare sau de rezecții mamare cu rol curativ.

Încă de acum mai bine de un secol, femeile și-au dorit să-și îmbunătățească silueta sânilor, iar medicii acelor vremuri au încercat să le satisfacă aceste dorințe. Primele tentative de volumizare a sânilor au fost făcute prin injectare de parafină, direct în glanda mamară. Ulterior s-au practicat inserții de bile de sticlă sau de fildeș. Rata infecțiilor era însă imensă, motiv pentru care aceste manevre au fost abandonate.

Altă metodă timpurie de mărire a sânilor a fost utilizarea de grăsime recoltată de la nivelul abdomenului și a feselor și mutată la nivelul sânilor. Rezultatele au fost descurajante din cauza tehnicilor grosiere și a resorbției grăsimii în totalitate cu deformări și noduli restanți mamari. Tehnica a fost performată începând cu 1920, atunci când a apărut lipoaspirația. Până în 1940, această metodă a fost abandonată. Începând cu 1950, o altă metodă de mărire de sâni era „la modă”, și anume, utilizarea pentru volumizare a unor bureți din material sintetic. Și aceasta a fost abandonată în câțiva ani.

Dupa al 2-lea Război Mondial, a început „era siliconului”, inițial și acesta a fost injectat direct în sâni. Complicații de tot felul, ca infecții, inflamații cronice, ulcerații, necrozări, au limitat utilizarea acestuia în formă injectabilă. Era implanturilor moderne începe în 1962, când are loc prima operație de mărire de sâni cu implanturi care sunt alcătuite dintr-o membrană umplută cu silicon. Dupa această dată, protezele se îmbunătățesc continuu, materialele utilizate sunt din ce în ce mai bine tolerate de organism. Se fac studii asupra posibilelor efecte pe care aceste dispozitive le-ar putea avea asupra sănătății sânilor. Începând cu 1992 până in 2009, utilizarea implanturilor umplute cu silicon în SUA a fost interzisă, în tot acest interval mărirea sânilor fiind efectuată doar cu implanturi saline.

Investiția pe care o femeie o face în frumusețea sânilor ei este, de regulă, pe viață. Calitatea intervenției și a produselor cu care se lucrează trebuie să fie maximă. Nu este posibil ca la un preț cu mult sub medie, intervenția să fie una de maximă securitate.

Suna acum
Locatie